Gündem

CHP’li Keleş: “Köyleri yeniden canlandıracağız”

Karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette Köyüme Dokunma Platformu Başkanı Mecdi Cengiz platformun çalışmaları hakkında Başkan Keleş’e bilgiler verdi.

Cengiz, mahalle için başvuran muhtarların dilekçelerinin ilçe meclislerinde gündeme alınıp büyükşehir belediyesine gönderilmesi gerektiğini belirterek, 30 büyükşehir belediyesinden sadece Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde bu konuda hiçbir işlem yapılmadığını ileri sürdü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Keleş ise partisinin politikaları hakkında Başkan Cengiz ve beraberindekileri bilgilendirdi.

Başkan Keleş, partilerinin iktidar olması durumunda köylere pozitif ayrımcılık yapacaklarını ifade ederek, “Tüm köyden mahalleye dönüşen köylerimiz referandumla köy tüzel kişiliğine dönebilecek. Kapatılan belde belediyeler referandumla tekrar açılabilecek. Kapatılan tüm köy okullarını yeniden açacağız ve öğrencilerimiz yaşadığı köyde eğitim almalarına imkan sağlayacağız. Unutulan ve kaderine terk edilen köylerimizi yeniden canlandıracağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler