Diplomasi

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, Alman mevkidaşıyla telefonda görüştü

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Qin Gang, dün gece Alman mevkidaşı Annalena Baerbock’la telefonda görüştü.

Qin Gang, Çin ve Almanya’nın birbirinin önemli işbirliği ortağı olduğunu ve iki ülke arasında çok sıkı bağların bulunduğunu belirtti. Çin Başbakanı Li Qiang’ın bugün Almanya’daki resmi  ziyaretine başlayacağını hatırlatan Qin Gang, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’la başkanlık edeceği hükümetler arası istişarelerin başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, Çin’in kalkınmasının Almanya için meydan okuma veya tehdit değil, fırsat yarattığına işaret ederek, bağımsız ve barışçı dış politika ve işbirliğiyle kazan-kazan stratejisi izleyen Çin’in, ikili ilişkileri sağlıklı ve istikrarlı şekilde geliştirmeye, ekonomik küreselleşmeyi birlikte desteklemeye, gerçek çok taraflılığı hayata geçirmeye, bölgesel ve küresel barış ve istikrarı korumaya hazır olduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Çin’le birlikte çaba harcayarak, Tek Çin ilkesine sadık kalacağını, Çin’le her düzeydeki temaslar ve karşılıklı anlayışı artırmaya, ekonomi, yeşil kalkınma ve beşeri temaslar gibi alanlardaki işbirliğini güçlendirmeye istekli olduğunu kaydetti.

İki dışişleri bakanı, Ukrayna krizini ele aldı ve bu konudaki temasları sürdürmeye karar verdi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler