Dünya

Çin ile Kuşak ve Yol güzergahında bulunan ülkeler arasındaki ticaret yüzde 9,8 arttı

Çin ile Kuşak ve Yol güzergahında yer alan ülkeler arasındaki ticaretin yılın ilk yarısında yıllık yüzde 9,8 arttığı bildirildi.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’ndan bugün açıklanan verilere göre, ocak-haziran döneminde Çin’in Kuşak ve Yol güzergahında yer alan ülkelerle olan ithalat ve ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8 yükseldi. Bu büyüme oranı Çin’in genel dış ticaret büyümesinin 7,7 puan üzerinde seyretti.

Veriler, yılın ilk beş ayında Çin’in Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkelere yaptığı finansal olmayan doğrudan yatırımların yıllık bazda yüzde 19,6 arttığını gösterdi.

Verilere göre, haziran sonu itibarıyla Çin, 152 ülke ve 32 uluslararası örgütle Kuşak ve Yol inşasına dair 200’den fazla işbirliği belgesi imzaladı.

Bunun yanı sıra, yılın ilk yarısında Çin ile Avrupa arasında toplam 8 bin 641 yük treni seferi düzenlendi. Yük treni seferleriyle toplamda 936 bin TEU malın taşındığı duyuruldu. Bu rakamların geçen yılın aynı dönemine kıyasla sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 30 oranında arttığı açıklandı.

 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

19

Hibya Haber Ajansı

20

21

İlgili Makaleler