Diplomasi

Çin: “Ukrayna krizinin siyasi yollardan çözülmesine katkı sağlamaya devam ediyoruz”

Çin Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna krizinin siyasi yollardan çözülmesine katkı sağlamaya devam edeceklerini açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, Çin hükümetinin Avrasya İşleri Özel Elçisi Li Hui, 15-26 Mayıs günleri arasında Ukrayna, Polonya, Fransa, Almanya, AB’nin Genel Merkezi ve Rusya’yı ziyaret etti ve Ukrayna krizinin siyasi yollardan çözülmesi için ilgili tüm taraflarla kapsamlı temaslar ve iletişim yaptı. Özel elçi Li, Çin’in bu konudaki tutumunu aktardı ve küresel görüş birliklerini biriktirdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında, Li Hui’nin ziyareti hakkında bilgi verdi.

Mao Ning, ilgili tüm tarafların özel elçi Li Hui’nin ziyaretine büyük önem verdiklerini ve Çin’in krizin siyasi yollardan çözülmesinde oynadığı aktif rolü takdirle değerlendiklerini ifade ederek, tarafların Çin’in yapıcı rol oynamasını istediklerini belirtti.  

Mao Ning, Ukrayna krizinin halen kritik anda bulunduğuna işaret ederek, Çin tarafının önümüzdeki günlerde Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in krizin çözülmesi için ortaya koyduğu önerileri etkin şekilde yerine getirmeye, ilgili tüm taraflarla diyalog kurmaya, görüş birliklerini biriktirmeye, karşılıklı güveni pekiştirmeye ve Ukrayna krizinin siyasi yollardan çözülmesine katkı sağlamaya devam etmeye hazır olduğunu söyledi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler