Diplomasi

Çin ve Eritre liderlerinden ikili ilişkilerin 30. yılı için tebrik mesajları

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Eritre Cumhurbaşkanı Isaias Afewerki ikili diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 30. yıl dönümü vesilesiyle karşılıklı tebrik mesajları gönderdi.

Xi, mesajında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 30 yıl içinde ikili ilişkilerin uluslararası arenadaki değişimlerin sınavından geçtiğini ve iki tarafın daima samimiyet ve dostluk göstererek birbirlerinin temel çıkarları ve önemli kaygılarına destek verdiğini hatırlattı.

Xi, "Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Isaias Afewerki Çin'e başarılı bir ziyaret gerçekleştirdi. İkili ilişkilerin derinleştirilmesi ve her iki tarafı ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konularda derinlemesine görüş alışverişinde bulunarak birçok konuda mutabakata vardık. Çin-Eritre ilişkilerine büyük önem veriyorum. Cumhurbaşkanı Isaias Afewerki ile karşılıklı destekleri sağlamlaştırmak, çok yönlü iş birliğini güçlendirmek ve ikili stratejik ortaklık ilişkilerini yeni bir seviyeye taşımak için ortak çaba harcamaya hazırım." dedi.

Isaias Afewerki ise mesajında ikili dostluğun uzun bir geçmişe dayandığına ve Çin'in Eritre halkının milli bağımsızlığa kavuşmasına manevi ve maddi destek sağladığına dikkat çekerek, geçen 30 yıl içinde ikili ilişkilerin sürekli geliştiğini kaydetti.

Isaias Afewerki, "Kısa süre önce Çin'e başarılı bir ziyaret gerçekleştirdim ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile derinlemesine görüş alışverişinde bulundum. İkili dostane iş birliği ilişkilerinin daha yüksek bir düzeye taşındığını görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bu sevindirici zamanda, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin geleceğine duyduğum güveni ve beslediğim iyi dilekleri bir kez daha dile getirmek istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler