Yaşam

Çin ve Gabon cumhurbaşkanlarının eşleri bir araya geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in eşi Peng Liyuan, dün Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo’nun eşi Sylvia Bongo ile Beijing’de görüştü.

Sylvia Bongo ile arasındaki teması ve AIDS hastalığıyla mücadele için yaptıkları ortak çabaları hatırlatan Peng, Sylvia Bongo’nun uzun zamandır hayır işlerini aktif bir şekilde yürütmesini takdirle değerlendirdi.

Peng, Çin’in AIDS ve verem hastalıkları ve Covid-19 salgınıyla mücadelede kaydettiği başarıları anlattı ve kendisinin Dünya Sağlık Örgütü’nün AIDS ve veremi önleme iyi niyet elçisi olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çin’in Gabon ile teması sıkılaştırarak iki ülkenin halklarına daha fazla fayda sağlamak için deneyimleri paylaşmaya ve iş birliğini hızlandırmaya hazır olduğuna işaret eden Peng, iki ülkenin liderleri öncülüğünde ikili iş birliğinin derinleştirileceğini ve dostluğun nesilden nesile aktarılacağını dile getirdi.

Sylvia Bongo, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan’a eşi Ali Bongo ve kendisini sıcak bir ilgiyle karşılamasından dolayı teşekkür etti. Sylvia Bongo, Çin’in kamu sağlık alanında kaydettiği büyük başarılara hayran kalan Gabon’un Çin’i örnek alarak temas ve iş birliğini güçlendirmek istediğine dikkat çekti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler