Diplomasi

Çin ve Kamboçya liderleri 65. yıl dönümü vesilesiyle karşılıklı tebrik mesajı gönderdi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 65. yıl dönümü vesilesiyle birbirlerine kutlama mesajı gönderdi.

Xi, mesajında Çin ile Kamboçya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının üzerinden geçen 65 yıl boyunca, ikili ilişkilerin çeşitli uluslararası sınamalardan geçtiğini ve bugün hâlâ sağlam bir şekilde ilerlediğini hatırlattı. Xi ayrıca, "Bu yılın başında Beijing'de bir araya geldik ve ara sıra mesajlaştık. Çin-Kamboçya kader birliği inşasını yüksek nitelikli, yüksek seviyeli ve yüksek standartlı bir döneme taşıyoruz. Kamboçya ile olan ilişkilere büyük önem veriyorum ve Sayın Kral Norodom Sihamoni ile birlikte ikili dostlukta çok fazla sonuç elde ederek, iki ülke halkına daha fazla somut fayda sağlamak için çaba harcamaya hazırım." ifadelerini kullandı.

Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni ise mesajında, iki ülkenin yüksek düzeyde karşılıklı güven ve kazan-kazan temelinde kapsamlı stratejik işbirliği ve ortaklık ilişkisi kurduğunu hatırlattı. İki ülke arasında el ele vererek kader birliği inşa edildiğine dikkat çeken Sihamoni, yeni dönemde dostane ilişkilerin ve karşılıklı çıkarlara dayalı iş birliğinin sürdürüleceğine ve güçlü dostluğun gelecek kuşaklara aktarılacağına inandığını ifade etti.

Sihamoni, Çin ile her alanda işbirliğini derinleştirerek, iki ülke ve iki ülke halkına fayda sağlama konusunda istekli olduklarını ve bölgesel hatta küresel barış, istikrar ve refahın gerçekleşmesine katkıda bulunmayı hızlandırmak istediklerini belirtti.

Çin Başbakanı Li Qiang ve Kamboçya Başbakanı Hun Sen de aynı gün, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 65. yıl dönümü vesilesiyle birbirlerine tebrik mesajı gönderdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler