Diplomasi

Çin’den BM’ye barış korumayla ilgili bütçe performans yönetimini güçlendirme çağrısı

Çin’in BM’deki Daimi Temsilci Yardımcısı Dai Bing, BM Sekreterliği’ne barış korumayla ilgili bütçe performans yönetimini güçlendirerek, barış koruma hareketlerinin verimliliğini arttırma çağrısı yaptı.

Dai Bing, dün BM 77. Genel Kurulu İdare ve Bütçe Komitesi bünyesinde düzenlenen oturumun açılışında bir konuşma yaptı.

BM’nin barış korumaya ayırdığı bütçenin milyarlarca dolara ulaştığını hatırlatan Dai, barış korumaya ayrılan bütçeyi ciddiyetle gözden geçirerek barış koruma hareketlerinin yetkilerini yerine getirmesine gereken kaynakları sağlama çağrısında bulundu.

Dai, Çin’in denetim komitesine gözetim ve denetim görevlerini yürüterek, bütçe yönetimini iyileştirme çağrısında bulunduğunu belirtti.

BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri arasında en çok barış koruma personelini gönderen ülke ve BM’nin barış koruma aidatını en fazla ödeyen ikinci ülke konumdaki Çin’in barış koruma personelinin güvenlik durumundan kaygı duyduğuna dikkat çeken Dai, BM’ye durumu doğru bir şekilde değerlendirerek, ilgili kaynakları sağlama ve barış koruma personelinin güvenliğinde yaşanan her tür riskleri kaldırma çağrısı yaptı.

Dai, Çin’in diğer taraflarla birlikte barış inşa etmek için finansman sorununa dair istişarelere yapıcı tutumla katılmaya devam edeceğini de dile getirdi. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

19

Hibya Haber Ajansı

20

 

21

İlgili Makaleler