Gündem

Çin’in üçüncü faz klinik testlerde 5 covid-19 aşısı bulunuyor

Çin DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin’in klinik denemelerde üçüncü aÅŸamada olan 5 Covid-19 aşısının bulunduÄŸu bildirildi.

Çin DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, dün düzenlenen günlük basın toplantısında, Çin’in ÅŸu anda BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Brezilya, Pakistan ve Peru dahil birkaç ülkede üçüncü faz klinik denemeleri yapılan beÅŸ Covid-19 aşısının bulunduÄŸunu, birinci ve ikinci fazdaki aşı denemelerinin de hızlandırıldığını söyledi.

Zhao Lijian, Çin’in ilgili ülkelerdeki aşı geliÅŸtirme çalışmalarının yanı sıra Dünya SaÄŸlık Örgütü, Küresel Aşı Ä°ttifakı ve Salgınlara Hazırlıkta Ä°novasyon Koalisyonu (CEPI) gibi uluslararası kuruluÅŸlarla da yakın iletiÅŸim ve iÅŸbirliÄŸi halinde olduÄŸunu belirtti.

Sözcü Zhao, Çin’in, geliÅŸmekte olan ülkelerde Covid-19 aşısına eriÅŸimin saÄŸlanmasına katkıda bulunmayı beklediÄŸini dile getirdi.

Zhao Lijian, “Çin, Dünya SaÄŸlık Örgütü’nün küresel iÅŸbirliÄŸini hızlandırarak salgını önleyici yeni araçların üretimi ve adil dağıtımı önerisine destek vermiÅŸ ve ‘Dayanışma Planı’ çerçevesinde uluslararası çok merkezli klinik deneylere katılmıştır. Çin ayrıca COVAX olarak bilinen küresel aşı programına da iÅŸtirak etmiÅŸtir. Çin Covid-19 aşısının, araÅŸtırma ve geliÅŸtirme çalışmaları tamamlandıktan sonra COVAX’ın satın alma listesine en kısa sürede dahil edilmesini arzulamaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

19

20

21

Ä°lgili Makaleler