Diplomasi

Çin’in Washington Büyükelçisi ABD Hazine Bakanı ile görüştü

Çin’in Washington Büyükelçisi Xie Feng dün ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve her iki tarafı da ilgilendiren ikili ve çok taraflı ekonomik ve finansal konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Xie Feng, sağlık ve istikrarlı Çin-ABD ilişkilerinin iki ülkenin ortak çıkarlarına uyumlu ve uluslararası toplumun ortak beklentisi olduğunu hatırlattı. 

Çin’in, ikili ilişkilere her zaman Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in ortaya koyduğu karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama, iş birliği ve karşılıklı yarar ilkeleri doğrultusunda yaklaşıp hareket ettiğini belirten Xie Feng, ABD'nin de Çin ile aynı yönde ilerlemesini, iki ülkenin liderleri arasında varılan önemli mutabakatı tamamen uygulamasını, engelleri somut girişimlerle ortadan kaldırıp farklılıkları kontrol altına almasını umduklarını ifade etti. Xie, ayrıca ABD’nin, diyalog ve işbirliğini samimiyetle güçlendirmesi, ikili ilişkileri düzeltip doğru yola dönmesi arzuladıklarını belirtti.  

Ekonomik ve ticari konularda Çin’in önemli kaygılarını dile getiren Xie Feng, ABD’nin bu konulara önem vermesini ve çözüm bulmasını istedi.

Samimi ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen görüşmede iki tarafın iletişimi sürdürme konusunda fikir birliğine vardıkları belirtildi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler