Güncel

Çok erkendi Yalçın’ım…

Bu hafta 54 gibi çok genç bir yaşında kaybettik onu, aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin ailesine ve sevenlerine sabırlar versin.

Çok erkendi Yalçın’ım…

Yalçın Kıldıran’dan bahsediyorum. Bu hafta 54 gibi çok genç bir yaşında kaybettik onu, aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin ailesine ve sevenlerine sabırlar versin.

Hafızam beni yanıltmadıysa sene 2003 veya 2004’tü. O zaman çalıştığım Kırmızı Kocaeli gazetesinin Spor Müdürü sevgili kardeşim Hakan Yağcıoğlu bir gün bana “Ağabey Kocaelispor’umuzun efsane takımının as elemanı Yalçın Kıldıran senin de oturduğun Değirmendere’de yaşıyor. Onunla bir röportaj yap tam sayfa yayınlayalım sana zahmet” demişti. “Tabii yaparız” demem üzerine kendisi Yalçın Kıldıran’ı arayıp randevuyu aldı. Daha sonra randevu günü ve saatinde fotoğraflarımızı çekecek sevgili kardeşim Haluk Balaban ile birlikte Yalçın hocanın zilini çaldık. Eşinin hazırladığı kekleri demli çaylar eşliğinde yiyerek keyifli bir sohbete başladık. Hoca gülerek anlatıyordu yaşadıklarını ben de not alıyordum. Hatta bir maçta dilinin boğazına kaçtığını bile tebessüm ederek anlatıyordu. Ben notlarımı aldım Haluk kardeşim resimlerimizi çekti, ertesi gün spor ilavemizin son sayfasında renkli olarak tam sayfa yayınlandı röportajımız.

İşte bu andan sonra başladı dostluğumuz Yalçın Kıldıran ile. Değirmendere’de sık sık karşılaşırdık. Yüzünden hiç eksik olmayan tebessümüyle “Nasılsın ağabey?” diye sarılırdı. Zaman zaman sahildeki çay bahçesinde oturur sohbet ederdik. Bana maçlarını yaşadıklarını anlatırdı. Yaklaşık 20 seneye dayanan dostluğumuz böylesine sürüp gitti.

Yalçın Kıldıran Kütahya Tavşanlı doğumlu. 1986 yılında henüz 17 yaşında Kocaelispor’a transfer olmuş. Bütün futbol hayatı Kocaelispor’da geçmiş. Yanlış anlaşılmasın, Kocaelispor’un Süper Lig’de üç büyüklere kök söktürdüğü yıllarda takımın yıldızıydı. Galatasaray ve Fenerbahçe’den teklifler almasına rağmen buradan gitmedi, bizden biriydi Yalçın Kıldıran.

İlimizi yerle bir eden 1999 depreminden sonra birçok doğma büyüme Kocaelili ilimizi, Gölcük’ü, Değirmendere’yi terk edip gittikleri dönemdi bile buradaydı Yalçın Kıldıran. 2000 yılında futbolu bıraktı. Kocaelispor süper gençler takımında teknik adamlık kariyerine başlayan Kıldıran Gümüşhanespor’da yardımcı antrenörlük görevinde bulundu. Altınova Belediyespor’da ilk teknik direktörlük tecrübesini yaşadı. Kendisine ihtiyaç duyulduğu anda hiç tereddüt etmeden Kocaelispor teknik direktörlük görevinde bulundu. Aradan birkaç sene geçtikten sonra Kocaeli Süper Amatör Küme’de mücadele eden Değirmenderespor’da bile hocalık yaptı sırf hatır için.

Daha önceleri gitmiyordum, ihmal ediyordum ama o başladıktan sonra Değirmenderespor’un iç saha maçlarını takip etmeye başladım. Yedek kulübesinde birlikte oturur maç izlerdik. Bir gün sahilde yürüyüş yaparken “Yalçın hocam bu hafta kiminle oynuyoruz?” dedim. “Ağabey bu hafta Gebze deplasmanına gidiyoruz” demesi üzerine daha önce hiç deplasmana gitmediğim halde “Beni de götür beraber gidelim deplasmana” dedim. Ertesi gün aracın kalkacağı saatte kulüpteydim. O dönemde bizim kulüp adeta sahipsiz kalmıştı, öyle bir dönemde kabul etti takımın hocalığını. Neyse ben de bindim takımın otobüsüne, düşüp Gebze’ye ulaştık. Takımda futbolcular eşofmanlı, Yalçın hoca eşofmanlı, malzemeci topları formaları sırtlanmış, bir ben sivil giyimliyim. Beni yönetici sanmış hakem benden istedi. Ben de bozuntuya vermedim Yalçın hocadan isim listesini alıp hakeme verdim. Para pul talep etmeden Değirmenderespor’u çalıştıran Yalçın hocanın maç dönüşünde ücretini kendi cebinden ödeyerek tüm sporcularına sandviç ve meyve sularını ikram etmesine birebir şahit oldum. Böylesi yüreği zengin bir adamdı, yani adam gibi adamdı Yalçın Kıldıran.

19

Daha 26 Aralık 2014 tarihinde geçirdiği bir kaza nedeniyle sağ ayağı kesildiğini duydum. Hemen hastaneye koşup ziyaretinde bulunmuştum. Ama son rahatsızlığında hastanede ziyaretine gidemedim. Ben hoca sorunca tüm haklarımı helal ettim sevgili Yalçın hocama. Son rahatsızlığında kendisini ziyaret edemediğim için o da bana hakkını helal etsin.

20

Bu hafta İzmit Fevziye Camii’nden kaldırıldı Yalçın Kıldıran’ın cenazesi. Cenaze törenine Kocaelispor yöneticileri ve sporseverler başta olmak üzere Kocaelispor’dan takım arkadaşı MHP Milletvekili Saffet Sancaklı ve CHP Milletvekili Özgür Yıldızlı katıldı… Hocaları Güvenç Kurtar katıldı, Mustafa Denizli çelenk gönderdi. İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan çelenk gönderdi.

21

Gencecik yaşta bu ile gelen, adeta içimizden biri olduğu için birçokları buradan kaçıp gittikleri dönemde bile burayı terk etmeyen bir adamdı Yalçın Kıldıran. Her an yüzünden tebessümü eksik olmayan güleryüzlü bir insandı. Hani derler ya “Karıncayı bile incitmez” diye, aynen öyle bir insandı. Tanıyan herkes onun hakkında iyi düşüncelere sahiptir. Hiç kimsenin kalbini kırmadan bu dünyadan göçüp gitti genç yaşında.

Rahmetli Yalçın Kıldıran hocama Allahtan gani gani rahmet, sevgili eşi Neşe hanıma ve biricik kızı Dilara’ya sabırlar diliyorum.

 

İlgili Makaleler