Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Ekonomiler Forumu’na katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Depremin etkilediği şehirlerimizi tarihiyle, kültürüyle, demografisiyle, sanayisiyle, alt yapısıyla bir bütün olarak ayağa kaldırıyoruz.

İnşallah afetzedelerimizi 1 yıl içerisinde yuvalarına kavuşturacağız. 2030 senesine kadarki emisyon azaltma hedefimizi 2 katına çıkaracağız. 31. İklim Konferansı ev sahipliğine aday olarak konuya verdiğimiz önemi bir kez daha gösterdik.

Eşim Emine Erdoğan tarafından himaye edilen sıfır atık projesini küresel ölçeğe taşıdık. 30 Mart günü Uluslararası Sıfır Atık günü ilan edildi. BM çatısı altında eşimin başkanlığında danışma kurulu tesis edildi.

Jeotermal kurulu gücünde Avrupa'da ilk sırada yer alıyoruz. Yıllık 90 milyon ton karbon eş değeri sera gazı salınımı engellenmiştir.

Türkiye olarak çevre sorunlarının çözümü için çaba göstermeye devam edeceğiz. İklim değişikliğiyle mücadelede finans ve teknolojinin önemine dikkat çekmek istiyorum.

İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirlilik olarak adlandırılan üçlü gezegen kriziyle mücadelede çözüm küresel dayanışmadan geçiyor.

19

Önümüzdeki dönemde İklim Kanunu'muzu meclisimizden geçirmiş olacağız. Sadece karbon emisyonlarının azaltılmasına odaklanmıyor, küresel ısınmaya sebep olan diğer sera gazlarına yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

20

Türkiye, Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin 16. Taraflar Konferansı'na 2024 yılında ev sahipliği yapacak.

21

Hidroflorokarbon emisyonlarının kademeli olarak azaltılması için Ulusal Strateji Belgemizi 2024 yılına kadar hazırlayacağız.

Yeşil dönüşüme yönelik çabalarımız devam ediyor. Kullanıma sunduğumuz Togg'u da hedefimizin bir parçası olarak görüyoruz. Yenilenebilir enerji kapasitemizi sürekli artırıyoruz. Yenilenebilir enerjinin toplam güç içindeki payını yüzde 55'e çıkardık. Dünyada 12, Avrupa'da 5. sırada yer alıyoruz.

 Jeotermalde Avrupa'da ilk sırada, hidroelektrikte ise Avrupa'da 2. sırada yer alıyoruz. Yıllık 90 milyon ton karbon eşdeğeri sera gazı emisyonu engellenmiştir.

Türkiye olarak çevre sorunlarının çözümü için çaba göstermeye devam edeceğiz. İklim değişikliğiyle mücadelede finans ve teknolojinin önemine dikkat çekmek istiyorum.

Türkiye olarak sürdürülebilir kalkınma çözümleri için çaba göstermeye devam edeceğiz."

 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler