Gündem

CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yayınladığı mesaj ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yayınladığı mesaj ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada; “Cumhuriyetimizin ilanının 100’üncü yıl dönümünü milletçe bir kez daha büyük bir coşku ve heyecanla kutlamanın onur ve haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen Türk milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte eşi benzeri olmayan bir kahramanlık timsali zaferle taçlandırmıştır. Dünya tarihine kazınan büyük zaferin ardından Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, milletimizin ortak eseri olmuştur.

Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zaferin meyvesi olan Cumhuriyetimiz bugün; 100. yılına ulaşırken, büyük bir millet olarak, gelişen, büyüyen, küresel güçte bir devlet olmanın da heyecanını yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, yeni hedeflerine emin adımlarla ilerlerken, Cumhuriyetimizi çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde nice 100 yıllara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’

19

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor,

20

bugün; özgür yaşadığımız vatanı, kazandıkları zaferle bizlere emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

21

 

İlgili Makaleler