Güncel

DERNEK YÖNETİCİLERİ GÖRÜLERİNİ PAYLAŞTI

100. Yıl Programları ile ilgili fikirlerini almak için bir araya geldiği yöre derneklerinin temsilcileri ‘ortak aklı’ benimseyen Hürriyet’e teşekkür etti

Yöre derneklerinin temsilcilerinden Başkan Hürriyet’e ‘ortak akıl’ teşekkürü

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Cumhuriyet’imizin ve İzmit Belediyesinin 100. Yıl Programları ile ilgili fikirlerini almak için bir araya geldiği yöre derneklerinin temsilcileri ‘ortak aklı’ benimseyen Hürriyet’e teşekkür etti

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ortak akıl ilkesini benimseyerek her proje ve etkinliği kentin dinamikleriyle birlikte hayata geçiriyor. Halkın ve sivil toplum kuruluşlarının fikirlerine büyük önem veren Başkan Hürriyet, Cumhuriyet’imizin ve İzmit Belediyesinin 100. Yıl Programları kapsamında da, “Birlikte Planlıyor, Birlikte Kutluyoruz” temalı 1. Ortak Akıl Toplantısında yöre derneklerinin temsilcilerini ağırladı.

Evladı Fatihan Derneği Rumeli Balkan Muhacirleri Kültür ve Tarih Araştırmaları Derneği Başkanı Süleyman Durak
Evladı Fatihan Derneği Rumeli Balkan Muhacirleri Kültür ve Tarih Araştırmaları Derneği Başkanı Süleyman Durak

DERNEK YÖNETİCİLERİ GÖRÜLERİNİ PAYLAŞTI

Toplantıya katılan dernek temsilcileri, etkinliklerle ilgili fikirlerini belirtmek ve sunabilecekleri katkılarla ilgili söz aldı. Etkinliklerin ortak akılla oluşturulmasından duydukları memnuniyeti ifade eden dernek temsilcileri, Başkan Hürriyet’e teşekkürlerini sundu.

HACIOĞLU, “CUMHURİYET’İMİZ İÇİN 100’NCÜ YIL ÇOK ÖNEMLİ”

Kocaeli Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Hacıoğlu, “Fatma Başkanımıza dernekleri içine katan ortak akıl toplantısı düzenlediğini için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’imiz için 100’ncü yıl çok önemli. Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkı 1934 yılında verildi. Kadınlarımız Avrupa ülkelerinden çok daha önce bu hakkı elde etti. Türkiye’de şu andaki en büyük problemimiz kadınların hala daha birçok noktası geri planda tutulması. Kadınlarımız böyle olduğu sürece ülke ileriye gidemez bence. Etkinliklerde kadınların önemine dair çalışmalar yapılabilir” dedi.

19
Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldırım
Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldırım

BALSEÇEN, “SEKA, CUMHURİYET DEMEKTİR”

20

Kocaeli Vartolular Dernek Başkanı Ercan Balseçen, “Buradaki yöre dernekleri Türkiye’nin tamamını temsil ediyor. Kocaeli’de tek kadın belediye başkanımız var. Bu güzel organizasyonu düzenlediği için teşekkür ediyorum. Kocaeli’de bir Seka’mız vardı. Cumhuriyet’in kurulduğu zaman Kocaeli’deki insanların kültür düzeyinin gelişmesinde Seka merkez noktaydı. Seka’yı etkinliklerin içine dahil edebiliriz. Seka, Cumhuriyet demektir. İsmet İnönü açılışına gelmiştir” ifadelerini kullandı.

21

DURAK, “ATATÜRK KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Evlad-ı Fatihan Derneği Rumeli Balkan Muhacirleri Kültür ve Tarih Araştırmaları Derneği Başkanı Süleyman Durak, “1923’ün bizim için ayrı bir önemi var. Bizler Atatürk’ün hemşerisiyiz. Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi, Selanik’e göçmeden Makedonya’nın Kocacık kasabasında yaşamıştır. Atatürk bütün Rumeli Balkan derneklerin kırmızı çizgisidir.

Kocaeli Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Hacıoğlu
Kocaeli Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Hacıoğlu

“BALKAN DEREKLERİ YERLEŞKESİ EVİMİZ OLDU”

Değerli başkanımız Rumeli ve Balkan derneklerine Yenişehir Mahallesi’nde çok güzel bir tahsis etti. Derneklerimiz oraya çok güzel bir şekilde kullanıyorlar. Bu yerleşke artık derneklerin evi oldu. Birçok faaliyet yapabiliyoruz. Buna ev sahibi yapan belediyeye ve başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YILDIRIM, “BAŞKANIMIZ ÇOK GÜZEL PROJELER ÜRETİYOR”

Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldırım, “Güzide ortamda bizleri ağırladığı için başkanımıza teşekkür ediyorum. İzmit evimiz ve Türkiye’dir. Türkiye’nin bütün mozaikleri bu kentte. Başkanımız, adeta Büyükşehir Belediyesi gibi projeler üretiyor. Belediye bütçesiyle çok güzel projeler üretiyor. İsraf edilmemesi konusunda hassasiyetlerini biliyorum. İnsana, kadınlara, doğaya, hayvana dokunan projeler yapıyorsunuz. Bizler sizin gibi sivil toplum kuruluşlarını dinleyen belediye başkanlarını istiyoruz. Bu anlamda sizleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

İzmit Çevre Köyler Derneği Başkanı İsmail Akdeniz
İzmit Çevre Köyler Derneği Başkanı İsmail Akdeniz

ÖZDEMİR, “ŞAPKA ÇIKARTACAK İŞLER YAPIYORSUNUZ”

Kocaeli Manav Kültürü Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir, “Bizleri bir araya getirdiği için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İzmit Belediye Başkanı olduğunuzdan bu yana şapka çıkartacak işler yaptığınız için müteşekkirim” ifadelerine yer verdi.

AKDENİZ, “CUMHURİYET, BİZİM İÇİN BİR DEĞER”

İzmit Çevre Köyler Derneği Başkanı İsmail Akdeniz, “Cumhuriyet, bizim için bir değer. Bu değere bu zamanlarda daha çok sahip çıkmalıyız ve değerini bilmeliyiz. Korumak için mücadele etmeliyiz. 2023 aynı zamanda İzmit Belediyesinin 100’üncü yılı. Etkinliklerde daha çok kadınların ve çocukların ön plana çıkartılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ZAMBURKAN, “ATATÜRK İLKELERİNİ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Zamburkan, “Cumhuriyet; özgürlük, kardeşlik, barış, insan hakları demek. İçerisinde her şeyi barındırıyor. Bize Cumhuriyet’i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Atatürk ilkelerini korumak hepimizin görevidir. İlkeleri birbirinden ayırmak mümkün değildir. Çok güzel bir etkinlik programı hazırlanmış. Başkanımıza yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler