Güncel

Donanma Parkı’ yapılmasını nasıl değerlendirirsiniz?

GÖLCÜK Kavaklı sahiline yakın lojmanlar atıl şekilde çürümeyi beklerken belediyeden bir teklif geldini biliyorum.

Kavaklı doğu lojmanlarının yıkılıp, yerine ‘ Donanma Parkı’ yapılmasını nasıl değerlendirirsiniz?

Eskiden bu lojmanlar da çeşitli anıları olan bazı dostlarımızın, halen üzüldüklerini duyuyorum.

Benim de acı- tatlı anılarımın olduğu bu lojmanlarımızla ilgili naçizane fikrimi belirtmeme izin verin lütfen.

Son yıllarda lojmanlar çok kötü durumdaydı. Belki de bu nedenle personel tercih etmiyor, atıl bir şekilde duruyordu.

Birde ’99 depreminde o bölge yumuşak zemin olunca..

Sonuç olarak bu eski, kullanışsız lojmanlar yıkılıp, yerlerine daha kullanışlı olanlar yapılmalıydı belki; lakin çok büyük masraf ve böyle bir ödenek Yok, bildiğim kadarıyla.

Donanma Parkı' yapılmasını nasıl değerlendirirsiniz?
Donanma Parkı’ yapılmasını nasıl değerlendirirsiniz?

Bugün bile doğu lojmanlarının önemli bir kısmı boş.

19

Sanıyorum aynı nedenlere bağlı olarak tercih edilmiyor personelce..

20

GÖLCÜK Kavaklı sahiline yakın lojmanlar atıl şekilde çürümeyi beklerken belediyeden bir teklif geldini biliyorum.

21

“Siz bu alanı yerel yönetime devredin, bizde bu eski binaları yıkıp yerine “Donanma Parkı” yapalım. Böylece yeşil alan, sosyal tesis, kafe türü hizmet alanları ile, Garnizon içerisinde bulunan açık hava müze alanındaki; Yavuz zırhlısına ait çeşitli objeler ile, eski tip mayın, top ve diğer bilumum objeleri buraya getirip, parkın farklı alanlarına yerleştirelim.

Böylece sahil kenarında, herkese açık bu parkımız da, hepimize ait olan bu değerleri Donanma Parkında tüm vatandaşlarımız görme imkanı bulsun’ denildi.

Gölcük Belediyesi buna karşılık daha çok tercih edilen batı lojmanlarından önemli bir miktarının bakım- onarım ve tadilatlarını yaptılar.(yanılmıyorsam 48 lojman)

Ayrıca Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine, – eski migros’un olduğu yer- geçiş bağlantı yol ve yeni kapı (lumbarağzı) yapımını üstlendi.

Böylece askeri personel ve ailelerinin kolayca hastaneye geçiş imkanı sunuldu.

Doğu lojmanlarında oturmuş ve 99 Marmara depremini burada yaşamış bir emekli asb. ve günümüzde bir gazeteci olarak bildiklerimi, gördüklerimi tarafsız anlatmaya çalıştığımı düşünüyorum.

Yaşlı dünyamız sürekli değişim içerisinde. Bizlerin de bu değişime ayak uydurmamız gerektiği kanısındayım.  Herkesin yararlanabileceği, açık hava deniz müzesi ruhunu da kapsayacak olan bu çalışmayı sabırla ve dikkatle takip ediyorum.

Kentimiz Donanma Kenti Gölcük, lakin Gölcük’te yaşayan bir çok vatandaşımız içerideki müzeyi gezme, hepimize ait olan değerlerimizi görme fırsatı bulamıyabiliyordu.

Muvazzaf iken tayinlerle aralıklı gidip- gelmiş olsam da, eski bir Gölcüklü olarak Donanma Parkının ve içinde bulunan Açık Hava Deniz Müzesinin; yerli-yabancı, öğrenci ve asker ziyaretine gelen ailelerince gezilip, görülebileceği düşüncesi beni ziyadesiyle mutlu ettiğini söylemeliyim.

Bu vesileyle;

Deniz Kuvvetleri, Donanma Komutanlığı, Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile diğer emeği geçenlere kendi adıma şükranlarımı sunduğumu belirtmek istiyorum.

 

İlhan Akbulut

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir