Ekonomi

Emekliler için Cumhur İttifakı’ndan yeni zam açıklaması!

Emekli maaşlarına yapılan zammın beklentileri karşılamamasının yankıları sürerken Cumhur İttifakı’ndan yeni bir açıklama yapıldı. Emeklilere Ekim ayında ara zam mı yapılacak?

 

Emekliler için Cumhur İttifakı’ndan yeni zam açıklaması! Ekim ayında emeklilere ara zam mı yapılacak?

 

Emekli maaşlarına yapılan zammın beklentileri karşılamamasının yankıları sürerken Cumhur İttifakı’ndan yeni bir açıklama yapıldı. Emeklilere Ekim ayında ara zam mı yapılacak?

Türkiye’de emeklilerin maaşlarına yapılan Temmuz zammı yeterli bulunmadığı için tepkiler artarak devam ediyor. SSK, Bağkur ve Memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 25 oranında yapılan zam başlı başına bir sorun haline geldi. En düşük emekli maaşına da hiç zam yapılmaması ise yaşanan sorunu içinden çıkılmaz hale soktu.

MAAŞI 1 TL BİLE ARTMAYAN EMEKLİLERİN SAYISI 5 MİLYON!

Emekli maaşlarında dengesizliğe neden olan ilk gelişme seçim öncesinde en düşük emekli maaşının 5.500 TL’den 7.500 TL’ye çıkarılması olmuştu. Böylece 7.500 TL altında emekli maaşı alan tüm emeklilerin maaşları 7.500 TL’ye tamamlandı. 7.500 TL ve üzerinde emekli maaşı alanlara da kademeli zam yapılacağı açıklanmıştı ama bu sadece seçim vaadi olarak kaldı. Kök maaşlarına yüzde 25 Temmuz zammı uygulanmasına rağmen 5 milyon emekli vatandaşın maaşlarında herhangi bir artış sağlanamadı. Haziran ayında 7.500 TL emekli maaşı alan bu vatandaşlar Temmuz ayında da 7.500 TL emekli maaşı almaya devam ettiler. Zam yağmurundan en kötü etkilenenler ise maaşları artmayan bu emekliler oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ ZAM İÇİN YILBAŞINI İŞARET ETTİ!

19

Emeklileri enflasyona karşı koruduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni zam için ise Ocak ayını işaret etti. Bu da emeklilere ekstra bir zam yapılmayacağını ortaya koyuyor. Emeklilere Ocak ayında yapılması yasal zorunluluk olan maaş zammını işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapıyı şimdilik kapatmış görünüyor. Ancak emekli maaşlarına dair tepkiler sürerken bu kararın değişme ihtimali bulunuyor. Zira Cumhur İttifakı ortakları ile emekli maaş zamlarından memnun değiller.

20

BAHÇELİ TEKLİFİNİ AÇIKLAMIŞTI!

21

Memurlara yapılan zammın aynısının emeklilere de uygulanması gerektiği bizzat Cumhur İttifakı’nın ortaklarından MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kamuoyuna açık bir şekilde dile getirilmişti. Bu teklife hükümet kanadı herhangi bir ilgi göstermezken Devlet Bahçeli’nin de ısrarcı olmadığı görüldü. Buna karşın emekliler ekonomik sorunların içerisinde kalmaya devam ediyorlar.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN YENİ ZAM AÇIKLAMASI!

Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı olan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici de emekli maaş zamları hakkında açıklama yaparak, “Kamu işçilerimize yapılan zam ve yan ödemeler memnuniyet sağlamıştır. Asgari ücrete de son yıllarda 6 ayda bir yapılan zam onları mutlu etmiştir. Memurlarımıza yapılan Temmuz zammı da kamu çalışanlarımızı sevindirmiştir. Ancak emeklilerimizle alakalı memnun edecek bir maaş artışı yapılmadı. Bunu hakkaniyetli görmüyoruz. Bu konuda BBP olarak önerimiz yılbaşı beklenmeden emeklilerimize yönelik yeni bir düzenleme yapılmasıdır. Bu konuyu Çalışma Bakanımıza da anlattım. Emeklilerimizin bu haklı talepleri olabilecek en erken sürede karşılanmalıdır.” dedi.

EKİM AYINDA EMEKLİLERE YENİ ZAM OLUR MU?

TBMM’de yasama faaliyetlerine Ekim ayına kadar ara verilmişti. Emeklilerin maaşlarına yönelik bir düzenleme yapılacaksa Ekim ayının beklenmesi gerekecek. Bu zam için öncelikle hükümetin ve dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikna edilmesi gerekiyor. Şu ana kadar buna dair herhangi bir işaret gelmedi. İlerleyen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhur İttifakı’ndaki ortakları ikna edebilirseler emekli maaşlarına Ekim ayında bir ara zam gündeme gelebilir.

İlgili Makaleler