Güncel

Emekliyle alay etmeyin!

Evet, inanılır gibi değil ama aynen “Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz” dedi

Emekliyle alay etmeyin!

Sevgili okurlarım Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının bütçesinin sunumunu yapmış Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek.

Bu sunumda yaptığı konuşmada küresel ekonomiden bahsetmiş, son yıllarda yaşanan pandemi olayından bahsetmiş, Ukrayna’da yaşanan savaştan bahsetmiş, neden bilmem ama Filistin olayından bahsetmemiş.

Yaptığı uzun konuşmada birçok konuyu ele almış Bakan Şimşek. Ben haberlerde dinlerken “bu konulara değinmesi doğaldır tabii” diye düşündüm.

Sizler konuşmasını dinlediniz mi bilmiyorum. Ya da dinledinizse neler düşündünüz bilemem tabii ama en sonunda söylediği bir cümle var ki işte beni zıvanadan çıkarttı.

Bakan Şimşek konuşmasının son bölümlerinde “Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz” dedi.

Evet, inanılır gibi değil ama aynen “Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz” dedi Bakan Şimşek.

19

Bakan Şimşek’in bu cümlesini duyunca kafamda adeta şimşekler çıktı ve resmen zıvanadan çıktım.

20

Bakan Şimşek daha önceki hükümetlerde de maliye bakanlığı yapmıştı. Bakanlık dönemi bitince yurt dışına gitti. Hatta arkasından hainlikle bile suçlanmıştı. Ama ülkenin mali durumu iyice kötüleşince, teşbihte hata olmaz ama “Denize düşen yılana sarılır” sözünü hatırlatır şekilde tekrar yurt dışından çağrılarak Hazine’nin başına getirildi.

21

Tamam, ülke ekonomisi kötü…

Tamam, Bakan Şimşek’in durumu, görevi zor…

Tamam ama milletle halkla böyle dalga geçilmez ki. Söylediği cümle tamamen milletle dalga geçmek, halkla alay etmektir. Ben bu cümleyi duyunca kendime küfür edilmiş gibi hissettim bir anda. İçimden de değil yüksek sesle “Ben de senin” dedim.

Bu siyasilere hem şaşırıyorum, hem de hiç anlamıyorum onları.

Hadi bir kısmı neyse de halkın tamamını beyinsiz olarak mı görüyorlar?

Dürüst olmak bu kadar mı zor?

Aylardan beri çalışanların ve emeklilerin adeta anası ağlıyor enflasyon karşısında Bakan “Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz” diyor. “Çalışanlarımız ve emeklilerimiz zor durumdalar, bundan sonra onları ezdirmeyeceğiz, durumlarını düzelteceğiz” dese öpüp başıma koyacağım.

Emekliler enflasyon karşısında eziliyor, ezilmek de az kalır suları sıkılıyor adeta. Biraz durumlarının düzeltilmesi için Cumhuriyet Bayramımızın 100 yılı nedeniyle ikramiye verilmesi kararı verildi. Onda da “Çalışan emekliler hariç” denildi.

Emeklinin çalışması suç olarak görüldü galiba. Bence çalışan emeklinin hiçbir suçu yok. Eğer emekli çalışıyorsa suç yine hükümetin. Ona geçinebileceği kadar maaş verse hiçbir kimse 65-70 yaşından sonra çalışmak istemez, çalışmaz.

Sen bir ekmeğin 7.5 lira, bir kilo kuru soğanın 15 lira olduğu dönemde emekline 7.500 lira maaş vereceksin. Sonra da çalışıyor diye cezalandıracaksın emeklini. Bütün bunlardan sonra da “Emeklimizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz” diyeceksin.

Hadi yeterince maaş vermiyorsunuz bari alay etmeyin, dalga geçmeyin emekliyle.

İlgili Makaleler