Kültür

‘En Tatlı Festivalde’ Altın Pişmaniye ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali hakkında bana yazdığınız haber metnini değiştirerek size döndüm. Umarım beğenirsiniz.

 

İzmit’in geleneksel lezzeti pişmaniyenin tanıtımı için düzenlenen 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali, 25 Ağustos Çarşamba günü başladı. İzmit Belediyesi’nin önderliğinde gerçekleştirilen festivalde, pişmaniyenin yanı sıra müzik, dans ve kültür sanat etkinlikleri de yer aldı. Festivalin ilk gününde, Altın Pişmaniye ödülleri verildi. Ödüller, ülkemizde başarılı çalışmalara imza atmış, toplumsal fayda sağlamış ve örnek olmuş kişi ve kurumlara takdim edildi.

Altın Pişmaniye ödül töreni, İzmit Kent Meydanı’nda yapıldı. Törende, yılın erkek oyuncusu Anıl İlter, yılın en başarılı dizi yapımcısı Orkun Ünlü, yılın sabah programı Çalar Saat’in sunucusu Ezgi Gözeger, yılın haber spikeri Duygu Kaya, yılın yemek programı Masterchef’in yapımcısı Acun Medya, yılın en iyi sosyal medya kullanan siyasetçisi Mustafa Sarıgül, yılın restorasyon projesi Yerebatan Sarnıcı, yılın spor yorumcusu Metin Tekin, yılın spor spikeri Erdoğan Arıkan, yılın sanayicisi Şerif Ünan, yılın Türk mutfağı elçisi Sahrap Soysal, vefa ödülü alan KYÖD, Mahir Danabay ve Engin Benli, yılın gelecek vaat eden oyuncusu Serhan Onat, yaşam boyu onur ödülü alan Olcay Ilıcalı, İzmit unutmaz vefa ödülü alan en yaşlı pişmaniye ustası Hüseyin Can, yılın influencer’ı Ceyda Kasabalı, yılın bilim insanı Canan Dağdeviren, duayen gazeteci onur ödülü alan Uğur Dündar, özel ödül alan Kemal Sunal’ın ailesi, yılın iyilik hareketi ödülü alan Ahbap Derneği’nin kurucusu Haluk Levent ve İhtiyaç Haritası’nın kurucusu Mert Fırat, yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı Emircan İğrek ve kültür sanat yaşam boyu başarı ödülü alan Melek Baykal gibi isimler ödüllerine kavuştu.

Ödül töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, festivalin İzmit’in kültürünü ve pişmaniyecilerini tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Ödül alan isimleri kutlayan Hürriyet, festivalin ikinci ve üçüncü gününde de birçok etkinlikle İzmitlileri eğlendireceklerini belirtti. Ödül töreninin ardından sahneye çıkan Emircan İğrek, sevilen şarkılarını seslendirerek izleyicilere keyifli bir konser verdi.

Festivalin ikinci gününde ise pişmaniyeli tatlılar yarışması düzenlendi. Mutfak ustalarının pişmaniyeyi farklı tatlılarda kullanarak ortaya çıkardığı lezzetler, jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmada birinci olan Elif Yalçın, kestane kremalı çıtır pişmaniye tatlısı ile büyük beğeni topladı. İkinciliği Nihal Özkan, pişmaniyeli truf tatlısı ile alırken, üçüncülüğü Cevriye Kaya, pişmaniyeli tatlısı ile kazandı. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilirken, diğer yarışmacılara da katılım belgesi takdim edildi.

Festivalin son gününde ise pişmaniye yapımı gösterisi, bando grup performansları, dans gösterileri ve söyleşiler düzenlenecek. Festivalin kapanış konserinde ise ünlü sanatçı Sertab Erener sahne alacak. Festival boyunca İzmit Kent Meydanı’nda kurulan stantlarda ise pişmaniyeciler ürünlerini sergileyerek ziyaretçilere ikram edecek. Festivalin tüm etkinlikleri ücretsiz olarak izlenebilecek.

Kaynak: Bing / Kültür Sanat

19

20

21

İlgili Makaleler