Güncel

“ESKİ HALİNE GÖRE DAHA GÜZEL”

Çayın yine en ucuz fiyatla 5 lira olduğu kent merkezinde yeşil görümüyle dikkat çeken çay bahçesi, vatandaşlar tarafından da çok beğenildi

Yenicuma’nın yeni halini İzmitliler çok beğendi:

“HALKA HİZMET BUDUR”

Yenilenen yüzü ile hizmete açılan Yenicuma Çay Bahçesi, vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Çayın yine en ucuz fiyatla 5 lira olduğu kent merkezinde yeşil görümüyle dikkat çeken çay bahçesi, vatandaşlar tarafından da çok beğenildi

İzmit’in göz bebeği Yenicuma Çay Bahçesi yenilendikten sonra misafirlerini ağırlamaya başladı. Yenilenen yüzü ve artan hizmet kalitesi ile daha şimdiden vatandaşların uğrak noktası haline gelen Yenicuma Çay Bahçesinde çay hala 5 liradan alıcı buluyor. Vatandaşlara daha kaliteli bir hizmeti amaçlayan çay bahçesi ile ilgili vatandaşlar görüşlerini dile getirdi.

“BURAYI GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM”

Uzun yıllardır Yenicuma Çay Bahçesinin müdavimiyim diyerek sözlerine başlayan Seher Özkaya, “İzmit’te oturuyorum. Burası çarşıya geldiğim zaman dinlenip çay molası verdiğim yerlerden birisidir. Son halini gördüğüm zaman üzülmüştüm. Yeni bir şeylerin yapılacağı belliydi. Buranın şimdiki halini görünce çok mutlu oldum. Daha temiz ve ailelerin rahat edebileceği bir alan olmuş. Emeği geçenlerin ellerine sağlık” dedi.

“DAHA GÜZEL OLMUŞ”

19

Buranın yeniden hizmete başlamasına çok sevindiğini dile getiren Türkan Düşkün ise, “Yenicuma Çay Bahçesinin önceki haline göre şimdiki halini çok beğendim. Çay bahçesi kapatılınca çok üzülmüştüm. Yeniden açılmasına ise çok sevindim. İzmitli olarak buraya alıştık. Fatma Hanım ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Daha düzenli ve güzel olmuş” diye konuştu.

20

“HALKIN NEFES ALABİLECEĞİ BİR YER OLMUŞ”

21

Yenicuma Çay Bahçesinin bir başka misafiri olan Ayşe Yılmaz ise, “Emekli olduktan sonra İzmit’e yerleşmeye karar verdim. Buradaki çalışmayı görüyorduk. Ama böyle bir sonuç alınabileceğini düşünmemiştim. Halkın sosyalleşebileceği ve rahatlıkla gelip uygun fiyatta bir nefes alabileceği yer olarak görüyorum. Alışveriş yaptıktan sonra dinlenebileceğimiz bir yer olmuş” dedi.

“HALKA HİZMET BUDUR”

Halka hizmet hakka hizmettir diyen İbrahim Karapınar’da sözlerine şu şekilde devam etti, “İnşaat başladığından bu yana süreci hep takip ettim. Buranın şimdiki halini de çok beğendim. Yeşil alanların şehir içinde artmasında fayda var. Fiyatlar da oldukça uygun. Halka hizmet budur. Halka hizmet hakka hizmettir. Fatma Hanımı çok beğeniyor ve seviyoruz.”

“ESKİ HALİNE GÖRE DAHA GÜZEL”

İzmit’in yerlisiyim diyen Emre Kır ise, “Yenicuma Çay Bahçesi eki haline göre çok güzel olmuş. Zamanla her şeyin daha da oturabileceğini düşünüyorum. Her şey gayet güzel ve hoş olmuş. Fiyatlar da gayet uygun. Belediyenin böyle bir hizmet vermesi bize de gurur veriyor. Keşke daha erken hizmete başlayabilseydi. Buranın çayını içmeyen yoktur” dedi.

“HALK İÇİN GAYET UYGUN”

Yenicuma Çay Bahçesinin misafirlerinden Taylan Ece, “İzmit’e misafir olarak geldim. İzmit’i çok sevdim. Evlendikten sonra da buraya yerleşmeyi düşünüyorum. Çay bahçesinin eski halini de biliyorum. Bu hali daha güzel ve ferah olmuş. Fiyatlardan da gayet memnunum. Halk için gayet uygun” dedi.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Mikail Gökarslan ise, “Belediyenin bu tip hizmetleri çok değerli. Başka mekanlarda çay ücretleri 15 lira olmuş. Burası dar gelirli insanlar için oldukça elverişli. Ayrıca belediye buradaki çalışanlar için istihdam da sağlamış. Bu da çok güzel. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“DIŞARIDA BİR ÇAYA 15 LİRA VEREMEM”

Emekli Halis Alataş da Yenicuma Çay Bahçesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı, “Daha önce buralar çok kötüydü. Şimdi çok güzel olmuş. Özel işletmelere herkes gidemiyor. Burası herkesin kesesine uygun fiyatlardan ürünler satıyor. 7 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Dışarıda bir çaya 15 lira veremem. İnşallah burası böyle devam eder”

 

İlgili Makaleler