Türkiye

Eskişehir’de 4. Uluslararası Yarı Maraton coşkusu

İlk kez uluslararası bir platforma taşınan,  3 kıta ve 22 ülkeden gelen yabancı 36 atlet ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 2 bin 500 amatör ve profesyonel sporcunun katıldığı “4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu”nun 21K ve 10K yarışlarının startı, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’ndan verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve protokol üyelerinin startı ile başlayan yarışlara sporcularla birlikte 10K koşusuna katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de heyecana ortak oldu.

 Startla birlikte sporcular Eskişehirlilerden büyük destek gördüler. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın yanı sıra Türk atletizminin duayenleri, eski Dünya ve Türkiye şampiyonları Mehmet Yurdadön, Haydar Doğan, Veli Ballı, Mehmet Terzi,  Serap Aktaş, Mithat Aktaş, Semra Aksu ve Mehtap Sızmaz da yarışı takip etti.

Maraton, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda tamamlandı. 21K ve 10K yarışlarında derece yapan sporculara madalya ve para ödülünün yanı sıra çeşitli ödüller verildi.

Düzenlenen ödül töreninde sporcuları gösterdikleri performans sebebiyle kutlayan Başkan Büyükerşen, Eskişehir’de uluslararası önemli bir organizasyonun gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, tüm sporculara, sporseverlere, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na, Türkiye Atletizm Federasyonuna ve İkiyirmiüçEvent Organizasyon ile tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 21K ve 10K yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri Başkan Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve protokol üyeleri tarafından verildi.

19

Ayrıca yaş kategorilerine göre 35-75+ yaş sporculardan dereceye girenler de ödüllerini aldılar. Ödül töreni sırasında yarışa katılan bir sporcunun yaptığı evlilik teklifi de renkli anlar yaşanmasına sebep oldu. Başkan Büyükerşen burada gençleri tebrik ederek mutluluk diledi.

20

21

3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu Sonuçları şu şekilde oluştu:

10K koşusu:

“Erkekler 1- Ali Şimşek, 2-Kerem Yetişir, 3-Hamza Karakaş.”

Kadınlar: 1-Gamze Bulut Duvar, 2-Elif Gökçe Avcı, 3-Burcu Aktaş.

21K koşusu:

“Erkekler 1- Fetene Alemu Regasa, 2-Yunus Emre Akkuş, 3-Sinan Kosay.”

Kadınlar 1-Fatma Arık, 2-Natalia Gyurten, 3-Hamide Ay.

10K paralimpik:

“Erkekler 1- İbrahim Karasakal, 2- Osman Yekta. 3-Burak Abacıoğlu.”

“Kadınlar 1-Nalan Kaygın, 2-Eda Tavacı”

Şirketler koşusu

“1- Tüpraş, 2- TEI Koşu Kulübü, 3- Enerjisa 1, 4- 4-Arçelik, 5-PRF Arge, 6- Enerjisa 2, 7-Maysan Mando, 8- Havelsan, 9- Ford Otosan, 10-Koçsistem, 11- Bsh Sokak Runnıng Club, 12- Gkn Automotive, 13- Enerjisa 3, 14, Macfit Gordion.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler