Finans

Fx analizi

USD/TRY: ABD'de istihdam piyasası verilerinden, 12 Ağustos haftasına ilişkin haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları, tarihsel ortalamaların altında düşük seviyelerde seyrederken, iş gücü piyasasında sıkı görünüme işaret etmeyi sürdürdü. ABD'de Philadelphia Fed imalat sanayi endeksi ise Ağustos 2022'den bu yana ilk kez büyüme bölgesine geçti ve Nisan 2022'den bu yana imalat sanayinde en güçlü büyümeye işaret etti. Böylece ABD'de ekonomik verilerin beklentilerden güçlü gelmesiyle Fed'in faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalabileceğine yönelik yatırımcıların endişelerini arttı. Diğer taraftan risk iştahı da negatif seyrine devam etti.  Yurtiçinde ise Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında, iç talepteki güçlü artışın, makro finansal istikrarı cari açık ve enflasyon üzerinden tehdit ettiğini ve politika çerçevelerini yeniden dengelenme ihtiyacına göre şekillendirdiklerini belirtti. Fiyatlamalara bakıldığında ise Dolar/TL'de 27'nin hafif üzerindeki hareket devam edebilir.

EUR/USD: ABD'de yayınlanan Fed toplantı tutanaklarının daha fazla sıkılaşma sinyali vermesiyle ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 6 baz puan yükselerek %4,27 seviyesinden günü tamamladı. ABD ekonomisindeki dayanıklılığın sürmesi de faiz artışlarının devam edebileceği ihtimalini güçlendiriyor. Bugün ECB'nin para politikasına da yön verecek olan enflasyon verilerinden, Euro Bölgesi'nde temmuz ayı nihai TÜFE verileri takip edilecek. Şu aşamada paritede 1,0935 – 1,0835 seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD: ABD'de istihdam piyasası verilerinin, beklentilerin hafif üzerinde düşüş sergilemesi iş gücü piyasasında sıkı görünüme işaret etmeyi sürdürdü. Risk negatif ortamda 10 yıllık ABD tahvil faizi %4,33 seviyesine kadar yükseldi. Diğer taraftan dolar endeksi de (DXY) yükselişini devam ettirmesiyle değerli maden baskı altında kalmaya devam ediyor. Dün 1.885 seviyesine kadar gerileyen XAUUSD'de şu sıralar 1.892 seviyesinde yatay. Düşüşün devam etmesi durumunda 1.877-1.870 sıralı destekleri gündeme gelebilir. Diğer taraftan 1.900 direncinin üzerindeki hareketlerde 1.906 bir sonraki hedef olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler