Finans

Fx analizi

USD/TRY: ABD on yıllık tahvil faizindeki gevşeme risk iştahını desteklerken; piyasalarda Fed'den eylül ayında faiz artırımının gerçekleşmeyeceği düşüncesi hakim. Bu hafta risk algısını değiştirebilecek önemli veriler öncesinde de bugün ABD'de açıklanacak CB tüketici güven endeksi kısmi oynaklık yaratabilir. Yurt içinde ise bu sabah TÜİK tarafından ekonomik güven endeksi ve dış ticaret endeksi verileri takip edildi. Bir önceki ay 99,3 olan ekonomik güven endeksi ağustos ayında 94,1 olarak gerçekleşti. Dış ticaret dengesi ise temmuz ayında beklentilere yakın 12,2 milyar USD açık verdi. Fiyatlamalar tarafında ise TCMB kararının ardından 25,28'e kadar gerileyen ve buradan tepkiyle karşılana Dolar/TL'de yükselişlerin sınırlı kalabileceğini ve kurda dengelenme çabalarının görülebileceğini düşünüyoruz. Direnç 26,90 civarında. Aşağıda ise 26,33 bölgesi destek konumunda.

EUR/USD: Fed Başkanı Powell'ın, cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda yaptığı konuşmanın ardından bu hafta açıklanacak önemli veriler öncesinde  risk iştahı pozitif seyrediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizinin, 4 baz puan düşüşle %4,20 seviyesinden günü tamamlamasının ardından bu sabah %4,18 seviyesinde seyretmesi önemli. Bugün ABD'de açıklanacak CB tüketici güven endeksi verisi ve Başkan Yardımcısı Barr'ın konuşması yakından takip edilecek. Dün 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1,0806 civarında hareket eden parite ise günü 1,0819 seviyesinden tamamladı. Paritede bugün 1,0775 – 1,0875 arasında bant hareketi bekliyoruz.

XAU/USD: Bu hafta açıklanacak önemli veriler öncesinde ABD on yıllık tahvil faizinin %4,20'nin altına sarkmasıyla Dolar endeksinde de kısmi geri çekilme yaşıyor. Bu ortamda değerli maden de hafif yükseliş eğiliminde. Teknik olarak 1.930 seviyesi önemli yakın direnç olarak gözükmekte. Bu seviyenin kırılması durumunda 1.950 hedefe girebilir. Aşağıda ise 1.911 ve 1.904 sıralı destekler olarak takip edilebilir.

Kaunak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler