Siyaset

Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu Başkan Oldu

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeniden genel başkanlığa aday olmayan ve partililere veda eden partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener dönemi kapandı.

İYİ Parti’de Akşener dönemi kapandı, desteklediği Dervişoğlu kazandı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeniden genel başkanlığa aday olmayan ve partililere veda eden partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener dönemi kapandı. Çekişmeli geçen kurultay yarışında Akşener ve yakın ekibinin desteklediği İzmir Milletvekili ve Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yapılan üçüncü tur oylamada partinin ikinci genel başkanı oldu.

İlk iki turda hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine üçüncü turda sonuçlanan genel başkanlık seçiminde Dervişoğlu, 611 delegenin oyuyla ipi göğüsleyen taraf olurken, karşısında yarışan Koray Aydın 548 oyda kaldı.

31 Mart yerel seçimlerine “hür ve müstakil girme” kararı alan ve umduğu sonucu alamayan İYİ Parti, tarihi kurultaylarından birini gerçekleştirdi.

ATO Congressium’da düzenlenen 5. Olağanüstü Kurultay’da seçim yenilgisinin sorumluluğunu alarak genel başkanlığı bırakma kararı alan Meral Akşener, duygusal bir konuşmayla partililere veda etti.

Kurultay’da genel başkanlık için Meclis Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, eski Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ile son anda yeterli imzayı tamamlayabilen parti kurucularından Günay Kodaz yarıştı.

kaynak : https://www.bbc.com/turkce

 

19

20

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir