Gündem

Güzel ülkemden insan manzaraları

Güzel ülkemden insan manzaraları

Sevgili okurlarım hafta sonunda cumartesi günü, gündüz vakti evde, elimde kumanda aleti televizyon kanallarında geziyorum. Televizyonlarda ülke gündemini siyasilerin birbirlerine söyledikleri konuşuluyor hep.

“Reis ne demiş” diye uzun uzun tartışılıyor bazı televizyon kanallarında.

“Bay Kemal, Reis’e ne cevap vermiş” diye bir dizi program düzenleniyor.

Ya da “ülkenin asayişinden sorumlu asaletli bakan attığı tivitte kimlere küfür etmiş” uzun uzun tartışılıyor ekranlarda.

Başka bir kanalda “Altılı masanın örtüsünü kaldırıp altına bakalım, altına gizlenmiş birileri var mı?” mealinde bir şeyler tartışılıyor.
Başka bir kanalda daha akla ziyan bir konu tartışılıyor. TOKİ’nin 2019 yılında başvuran vatandaşlara yapacağını vaat ettiği 64 bin, evet yanlış okumadınız 64 konutun kayıp olduğu, 64 bin vatandaşın yasal yollara başvurarak mahkemeye müracaat ettiği anlatılıyor.

Bu konulardan çok sıkıldım, adeta afakanlar bastı. Televizyonu kapatıp pazara çıktım.Pazarda her şey ateş pahası. Pazarcının düştü diye bağırdığı sebze meyvelerin fiyatları 20 lira. Adeta birim fiyat olmuş 20 lira. Yine de bir şeyler aldım. Eve dönmeden önce torunlarıma uğradım. Kocaeli Üniversitesinde ikinci sınıf olan ilk göz ağrım ile konuşurken yine bu sene üniversiteye kayıt yaptırıp yurt bulamayıp ev tutmaya gücü yetmediği için kayıt dondurarak memleketlerine dönen birçok öğrencinin olduğunu öğrendim.

19

Bu yazımda üniversite öğrencilerin barınma sorunlarını dile getirmek için bilgisayarın başına geçtim. Ülke genelindeki durumu araştırmak için google’de gezinirken bu konuda rastladığım birkaç haber örneğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

20

Haber 1: Artvin Çoruh Üniversitesi rektörü yurt yerine saray yaptırdı

21

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde 2018’de “çözülecek” denilen barınma sorunu sürüyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Artvin Çoruh Üniversitesi’nin yeni rektörlük binası tamamlanırken benzer dönemde başlayan yurt inşaatı bitmedi. Coğrafi şartları gereği yapılaşmanın kısıtlı olduğu Artvin’de, öğrenciler ve veliler yaşanan duruma tepki gösterdi. Rektörlük binasını eleştiren bazı kişiler, sosyal medyada “Kendinize saray yapana kadar öğrencilere yurt yapsaydınız” ve “Rektörlük binası dikeceğinize keşke KYK yurt sayısını artırsaydınız. Artvin coğrafi özelliği itibarıyla zaten yapılaşmaya müsait değil. Birkaç düzgün alan vardı onu da rektörlük binası yapmışsınız” paylaşımlarını yaptı.

***

Haber 2: Dekandan eşine sevgililer gününde büyük kıyak.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi dekanının eşine sevgililer gününde bölüm başkanlığı hediye ettiği ortaya çıktı

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, eşi Alev Sökmen’e özel kadro açtırmış ve kadro ilanına“yönetim bilişim sistemleri anabilim dalında doktora yapmış olup yönetim organizasyon konularında çalışmış olmak” şartlarını koydurmuştu. Kadroya eşini atayan Dekan bununla da yetinmedi. Eşi Alev Sökmen’i geçtiğimiz 14 Şubat’ta Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı’na getirdi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ile ilgili haber uzun sevgili okurlarım. Öğretim üyelerinin haksız atamalara karşı itirazları yer alıyor haberde. Bu itirazlar hakkında Dekan’ın kendilerine mobbing uyguladığı hakkında geniş açıklamalar var.

*********

Haber 3: Rektör, korumasını öğretim görevlisi yaptı!

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, koruması Abdulkadir Fıstıkçı’yı “özel şartlı” bir ilanla öğretim görevlisi yaptı. İddiaya göre araştırma görevlisi kadrosuna ataması yapılan Abdulkadir Fıstıkçı, eski görevi olan rektörün korumalığına devam ediyor.

Bu haberleri de okuduktan sonra iyice içim karardı sevgili okurlarım. Bunları yazarak sizlerin de içinizi kararttığımın farkındayım. Ama ne yapayım memleketimdeki insan manzaraları işte bu halde. İnsanların isimlerinin önünde unvan olarak Prof. Dr. yazıyor ama bu makama gelmelerine rağmen içlerinde vicdan gibi, merhamet gibi, mesleki etik gibi, konular onlarda hiç bulunmuyor. Mesela öğrenciler barınma sorunu nedeniyle kıvranırken bir üniversitenin rektörü yurt yerine odasının mefruşatına harcama yaparken hiç mi vicdanı sızlamaz? Gece yatağa yatınca nasıl uyku tutar? Sabah uyanınca tıraş olurken aynada kendi yüzüne nasıl bakar?

 

İlgili Makaleler