Gündem

” Herşey Ülkemiz İçin”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, hükümetin fiyat artışlarına karşı geçen yıl 165 milyar TL vatandaşa destek sağladığını, buna rağmen yeni taleplere kayıtsız kalmayarak temel gıdada %8 olan KDV’nin %1’e indirildiğini belirtti:

” Herşey Ülkemiz İçin.
” Herşey Ülkemiz İçin.

” Herşey Ülkemiz İçin”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, önceki gün Gebze’deydi. Gebze İlçe Başkanlığı’nın hazırladığı program kapsamında sanayiciden esnafa, sivil toplum kuruluşlarından işletmelere yine dolu dolu bir gün geçiren Ellibeş’in gündeminde ekonomik gelişmeler vardı. Muhalefete de mesajlar gönderen Ellibeş’in temasları Bilişim Vadisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Çetin Ali Dönmez, Hasan Büyükdede ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın katılımı ile MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Serkan Beyaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Türkiye İstişare Toplantısı’yla başladı. Ardından Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin hayırsever vatandaşlardan topladığı tırlar dolusu bağışın İdlib’e uğurlandığı törene de katıldı.

” Herşey Ülkemiz İçin......
” Herşey Ülkemiz İçin……

VATANDAŞLA İÇ İÇE PROGRAMLAR
Gebze, Darıca, Çayırova derneklerinin ortaklaşa düzenlediği Trabzon Tanıtım Günleri’ne de katılan Ellibeş daha sonra Gebze Taşköprülüler Derneği’ne konuk olduk. Burada Dernek Başkanı Ali Osman Kılcal ve yönetimi tarafından yakın ilgiyle karşılanan Ellibeş, üyelere kısa bir konuşma da yaptı; Taşköprülülerin şehrimizin gelenek ve değerlerini korumak için gösterdiği çabayı takdirle takip ettiklerini belirtti. Ellibeş, programında taziye ziyaretlerini de ihmal etmedi. Kısa süre önce yakınlarını kaybeden teşkilat üyelerine başsağlığı ziyaretinde bulundu.
ELLİBEŞ’İN GÜNDEMİ EKONOMİ
Ellibeş’in gündeminde ekonomik gelişmeler vardı. Enerjide dışa bağımlılığa bağlı olarak yaşanan artışların herkesi etkilediğine dikkat çeken Ellibeş, şunları söyledi: “Dünyada ciddi bir enerji sıkıntısı yaşanıyor. Bunun başlıca nedeni özellikle elektrik üretiminin %60’ını sağlayan petrol, doğalgaz ve kömür gibi fosil yakıtlardaki artışlardır. Geçen yıldan itibaren kömür fiyatlarında 5, doğal gaz fiyatlarında ise 10 kat artış yaşanmıştır. Türkiye, doğal gazın yüzde 99’unu, petrolün ise yüzde 92’sini ithal ediyor. Buna rağmen hayatın her alanında hissedilen fiyat artışları altında vatandaşımızı ezdirmemek için her türlü destek ve yardımlar hızlıca hayata geçiriliyor.”
DEVLET DESTEĞİ, YATIRIM
BÜTÇESİNİ BULDU: 165 MİLYAR TL
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde atılan bu adımlar sayesinde 2021 yılında gerçekleşen devlet desteği, neredeyse yatırım bütçesine eş değer konumda 165 milyar lirayı bulmuştur. Akaryakıtta 65 milyar liralık ÖTV desteğinin yanı sıra elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteği devam etmektedir. Bu hane başı yaklaşık yıllık 5 bin liradır. Yüz liralık elektrik faturasının 50 lirası, 100 liralık doğalgaz faturasının 75 lirası hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır. Bunun yanı sıra yılbaşından itibaren asgari ücret başta olmak üzere memur, emekli ve çeşitli meslek gruplarının maaşlarında en az enflasyon oranı kadar iyileştirme yapılmıştır. İhtiyaç sahibi ailelere yapılan kömür yardımına doğalgaz yardımı da eklenmiş, elektrikte kademeli tarifeye geçilerek vatandaşların yükü hafifletilmeye çalışılmıştır.”
MİLLETİMİZE HAK ETTİĞİ
REFAHI SAĞLAYACAĞIZ
“Hükümetimiz bütün bu yapılanlara karşın, vatandaşımızdan gelen yeni taleplere de kayıtsız kalmadı, kalmayacaktır. Özellikle enerjide kademeli tarifenin sınırını 150 kilovattan 210’a çıkarıp, şimdi de temel gıda ürünlerinde %8 olan kdv oranı %1’e indirilmiştir. Kdv uygulamasının yürürlüğe girdiği 1985 yılından bu yana görülmemiş bir adımdır. Herşeyi ülkemiz ve milletimiz için yapıyoruz. Bu durumu daha derin krizlere ve içinden çıkılamaz kaoslara çevirmek isteyenlere ise milletimiz dün olduğu gibi bugün de prim vermeyecektir. Çünkü her ne kadar yuvarlak masaya almayıp, gizlediklerini sandıkları bölücü ortaklarıyla bu kararları aldıklarını milletimiz görüyor ve biliyor. Muhalefetin yalnızca reklamdan ibaret, şov amaçlı söylemleri karşısında, milletimizle el ele vererek bu zor günleri de atlatacağız. Vesayeti, terörü, darbecileri, küresel oyunları nasıl bozup, gündemimizden çıkardıysak inşallah milletimize hak ettiği refah düzeyini de sağlayacağız”.

İlgili Makaleler