Gündem

Hizmet İş  Tekrar İdris Ersoy Dedi

Hizmet İş  Tekrar İdris Ersoy Dedi

Hizmet İş Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulunda tek aday olan İdris Ersoy 14 yıldır sürdürdüğü başkanlığını sürdürmeye devam edecek.

12 bin üyesi bulunan Hizmet İş Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulu bugün Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Programa Hak iş Başkanı Mahmut Arslan’da katıldı. 130 delegenin oy kullandığı kongrede 14 yıldır görevinin başında olan İdris Ersoy tek aday oldu. Divan Başkanlığını Hak iş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Yardımcılığını Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, Katipliğini Hizmet-İş İstanbul 3’nolu İETT Şube Başkanı Mustafa İluk, Divan Üyeliklerini ise Hizmet-İş İstanbul 2 No’lu İETT Şube Başkanı Abdullah Kaya ve Hizmet-İş Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir yaptı.

Hizmet İş  Tekrar İdris Ersoy Dedi
Hizmet İş  Tekrar İdris Ersoy Dedi

 Katılım Yüksek Oldu

Kongreye Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Kocaeli Şubesi Hizmet iş Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, Hizmet İş Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, Halil Özdemir şube başkanları ve üyeleri katıldı.

 

 

19

İdris Ersoy ve ekibini kutluyorum

20

Programda konuşan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Kocaeli 3. Olağan Genel kurulu ifadesi bizi şaşırtmasın. Aslında bu şubenin 37 yıllık bir geçmişi var. 1986 yılında çocuk parkının orada şubemizin açılışını yapmıştık. Aradan 37 sene geçmiş dolayısıyla bu mücadelenin 37 yıllık bir geçmişi var. Bugün aramızda bulunan ama şimdi bulunamayan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Kocaeli’de Büyükşehir mücadelemiz önemli bir mücadeleydi. Güçlü bir şubeyiz 11 bin civarında üyemiz var. Bu şubeyi bu günlere başarıyla getiren Şube Başkanımız İdris Ersoy ve ekibini kutluyorum. Kocaeli tarihi işçi hareketinin mücadelelerin hep ışığı buradan yakılmıştır. Kocaeli’de aslında güçlü şubeye sahip olmak Türkiye’de güçlü etkinliğe sahip olduğumuz anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi.

21
Hizmet İş  Tekrar İdris Ersoy Dedi
Hizmet İş  Tekrar İdris Ersoy Dedi

28 Şubat Türk demokrasisine vurulmuş bir darbedir

 

Arslan açıklamalarının devamında ise, “27 Şubat, 28 Şubat ve 1 Mart tarihleri bizim için çok önemlidir. Güvenliğimiz için tarihi günleri yaşadığımız günlerdir. 27 Şubat Necmettin Erbakan’ın ölüm yıl dönümü onu rahmetle anıyorum. 28 Şubat Türk demokrasisine vurulmuş bir darbedir. Daha önceki darbeler asker tarafından hep yapılmış ama ilk kez Sivil Toplum ve Sendikalarının sahaya sürüldüğü bir darbe türüdür. Demokrasi adına herkes büyük laflar ederler. Bu konuşulanların anlamlı olabilmesinin bir şartı var. Darbe döneminde ne yaptığınız? İnsan hafızası doğal ki unutuyor. Bazı gerçekler var ki unutmamız gerek. Zor zamanlarda bir şeyler yapmak kolay değil. Gücümüz neye yetiyorsa inandığımız değer uğruna mücadelemizi hiçbir zaman bırakmadan devam ettik. Asla baskılara, demokrasi saldırılarına sessiz kalmadık.

Ukrayna’da savaş yaşanıyor.

Hizmet İş  Tekrar İdris Ersoy Dedi
Hizmet İş  Tekrar İdris Ersoy Dedi

 

Ukrayna’da savaş yaşanıyor. Batının, emperyalizmin bu savaştaki iki yüzlülüğünü bir kez daha görüyoruz. Ne yazık ki Ukrayna emperyalistlerin kurbanı edildi. Rusya’nın saldırganlığını bilerek yalnız bıraktılar. Putin yeni bir çar olma hevesinde bunu bütün dünya biliyor. Amerika bütün bunlara sessiz kaldı. Buradan da bir çıkar elde etme peşine düştüler. Şimdi de silah vermeye başladılar. Ama ne yazık ki emperyalizmin bu çirkin yüzünü bir kez daha görüyoruz. NATO’yu alacaksanız alın Avrupa Birliğine ama Ukrayna’ya yardım edin, çağrılarını duymadılar. Şimdi de utanmadan ağıt yakıyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

Hak ve menfaatlerini yüceltmek istiyor

 

Hizmet İş Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Hak İş ilkesi gereği mensuplarının hak ve menfaatlerini yüceltmek istiyor. Demokrasi yok edilirse işçinin, emekçinin ekmeğinin kalmayacağını düşünüyor. Ekmek gidince, hak ve özgürlükler kaybolunca toplumsal huzurun sağlanması mümkün değil. Hak İş’in mücadelesi demokrasi mücadelesi. Adana’da 23 yaşındayken arkadaşlarımla birlikte kurdum bu partiyi. Böylesi olumsuz dönemde biz Türkiye’nin demokrasisi adına önce insan ve emek diye yola çıktık. Düşe kalka yolumuza devam ettik. Nicelik olarak böylesi bir gelişmeyi sağladığı Hizmet İş’in itibarı arttı. Biz ülkemize sahip çıkmak adına, Türkiye’nin bölünmemesi adına elimizden gelen gayreti vermemiz gerek.

Kocaeli’de yeni bir tarihi hep beraber yazacağız

 

Hizmet İş Sendikasının tek adaylı Başkanı İdris Ersoy, “Görev yaptığımız süre boyunca işçi arkadaşlarımızın yanında olduk bundan sonra da yanlarında olacağız. Bu zaman zarfında üyelerimizin alın terini savunmak için hep mücadele ettik. Bundan sonra da mücadele edeceğiz. Kocaeli’de yeni bir tarihi hep beraber yazacağız. Bizleri hala taşeron işçi görenlerle hukuk mücadelesi vereceğiz. Emek vurgusuyla gelip emekçilerin ekmeğine yağ sürenleri unutmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Yönetim Kurulu Adayları Asil

 

Muharrem SUBAŞI
İbrahim ÇINAR
Tuğrultan ÇAĞDAŞ
Fatih ÖZATAR

 

Yedekler

 

Rukiye EREN
Selami KURAL
Saffer CENGİZ
Recep ÇETİN
İnan Karakaş

 

Denetim Kurulu Asil

Mustafa POLAT
İbrahim ÖZKARASLAN
Ahmet ESİN

 

Yedek

Aydın KARAMAN
Tamer KAPLAN
Mehmet NEBİKAYA

 

Disiplin Kurulu Asil

 

Meral ZAVOTÇU
Nedim OCAK
Muammer TAÇYILDIZ

 

Yedek

Yusuf ÜNEL
Asiye DÜZDABAN
İrdan TURAN

 

Üst Kurul Delegeleri

 

Zafer YAVUZ
İbrahim GÜLER
İsak KULA
Muharrem KURT
Yiğit Ecevit SARIGÜL
Erkan ÇETİN
Ercan Korkmaz
Emre ÖZEN
Fatih YILMAZ
Mehmet ŞAHİN
Zafer GÜRKAN
Erol BAYRAM
Enes TOPLU
Melikşah TAŞKIN
Huriye ŞIK

İlgili Makaleler