Güncel

       HÜR VE MÜSTAKİL İYİ PARTİ 6.YILINI KUTLUYOR

       HÜR VE MÜSTAKİL İYİ PARTİ 6.YILINI KUTLUYOR

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı,Parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunu. Başkan Aynacı, Medyaya, iş adamlarına, yargıya, meclise müdahale eden tek bir kişinin aldığı kararlar üzerine kurulan sistemin, ülkemizi her anlamda uçuruma ittiğini gören cesur yürekli insanlar, ülkenin sıkışmış olduğu bu ortamdan çıkarmak için her türlü baskı, tehdit ve iftiraya göğüs gererek İYİ Parti’yi kurmuştur dedi.

 

AHLAKSIZ SAVAŞ

Başkan Aynacı yaptığı açıklamalarında ilk olarak Öncelikle Gazze’de yaşanan insanlık dramını acıyla görüyor, İsrail’in yaptığı zulümleri kınıyoruz. Geçtiğimiz günlerde başlayan, Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalarda orantısız güç kullanan ve masum insanları katleden, hastane, okul, pazar yeri gibi noktaları vuran İsrail, yıllarca yaptığı zulme devam etmiştir dedi.

Başkan İsmail Aynacı, Savaş hukuku ve insan haklarına aykırı bir şekilde davranan, adeta bir terör devleti gibi hareket eden İsrail’e karşı Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm dünya devletlerinden yeterli sesin gelmediğini görmekteyiz. Çocukların katledildiği, sivillerin vurulduğu, temel ihtiyaçlara dahi ambargo konulan bu ortamda dünyanın bu sessizliği, hepimiz için, tüm insanlık için bir utanç vesikasıdır. Bir an önce İsrail’in bu zalim hareketlerinden vazgeçmesini, bunun için de tüm ülkelerin ses çıkarmasını temenni ediyoruz dedi.

İYİ PARTİ KURULDU

19

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, açıklamalarında ayrıca 25 Ekim 2017 gününde Türk siyasi arenasına giriş yapan İYİ Parti’mizin bugün altıncı yılını icra ediyoruz. Geçmişe baktığımız zaman, mühürsüz pusulaların geçerli sayıldığı ve demokratik olmayan bir ortamda yapılan referandumla cumhuriyet tarihinin ilk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş yapıldı.

20

Tek adam rejiminin ağırlıklı olduğu bu sistemde kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığı bir yönetim biçimi inşa edildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, koalisyonlara gerek olmayacağı söylenmesine rağmen milletimizi ittifak sistemine mahkum bırakmıştır.

21

Medyaya, iş adamlarına, yargıya, meclise müdahale eden tek bir kişinin aldığı kararlar üzerine kurulan sistemin, ülkemizi her anlamda uçuruma ittiğini gören cesur yürekli insanlar, ülkenin sıkışmış olduğu bu ortamdan çıkarmak için her türlü baskı, tehdit ve iftiraya göğüs gererek İYİ Parti’yi kurmuştur dedi.

İYİLER MECLİSDE

Başkan Aynacı, Partimizin ilk kongresinin yapıldığı 1 Nisan 2018 tarihinden sadece 16 gün sonra erken seçim kararı alan hükümet, İYİ Parti’nin önüne taş koymaya çalışmıştır. Zorluklara göğüs geren partimiz, girdiği ilk seçimde 43 milletvekili çıkararak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubunu oluşturmuştur. Ardından yapılan yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın mimarı olarak Türkiye’de birçok büyükşehirin kazanılmasına öncülük etmiştir dedi.

2023 SEÇİMLERİNDE BEDEL ÖDEDİK

Başkan İsmail Aynacı, 2023 yılında gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın taleplerini ittifakı paylaşan parti liderlerine iletmiş ve bunun için de bedel ödemiştir. Şimdi partimizin altıncı yılının dolması ile birlikte önümüzde yerel seçimler bulunuyor. Partimiz, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimde, yine partimizin Genel İdare Kurulu’nun aldığı kararla her il ve ilçede adaylar çıkararak tekrar sıkışmış olan siyasi arenada üçüncü yol seçeneğini sunacaktır dedi.

SEÇMEN İKİ PARTİYE MAHKUM DEĞİLDİR

Başkan Aynacı, Türk milletinin kurduğu İYİ Parti, bugün yine milletin sesi olarak sokağa iniyor, cumhuriyetin 100. yılında milletimize çoğulcu demokrasi sunuyor. Kendi çıkar ve menfaatlerini düşünmeden elini taşın altına koyan kurucu düşünce, bugün yine milletin sesine kulak veriyor ve seçmenimize üçüncü bir yolu açıyor.

Milletimizden aldığımız güçle, yıllardır ülkemizdeki sorunları halının altına süpüren, suni gündemler ve iftiralarla milletin gerçeklerini görmezden gelen iktidara karşı inatla doğru söylemeye devam edeceğiz. Sadece sorunlarla değil, çözüm önerilerimizle de milletimizin beklediği gerçek anlamda bir muhalefet yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. 21. yüzyılın ruhuyla bilimden sanata, sanayiden teknolojiye her alanda üreten, zengin, mutlu ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz ve bunda da kararlıyız dedi..

  1. YIL ÇOŞKUSU İLE İYİ PARTİDE BULUŞALIM

Başkan İsmail Aynacı haftalık basın toplantısının  son bölümünde Cumhuriyetin 100. yılında tüm kalbimiz ve ruhumuzla cumhuriyet değerlerine, bayrağımıza ve bölünmez vatan toprağına sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İYİ Parti’nin siyasete getirdiği yenilikçi yapı ile bundan sonraki süreçte Türkiye’nin geleceğine yön veren bir siyasi parti olarak nice altı yıllar diliyorum. Bundan dolayı da tüm teşkilattaki çalışma arkadaşlarıma, üyelerimizden mahalle temsilcilerimize, ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımdan ilçe meclis üyelerimize çalışmalarımıza verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. İYİ Parti ailesine katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızı da aramızda görmek, bizleri daha güçlü ve mutlu kılacaktır dedi.

İlgili Makaleler