Güncel

HÜRİYETÇİ EĞİTİM SEN KOCAELİ ŞUBESİ ÜYELERİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu kahvaltıya katılan tüm üyelere teşekkür ettikten sonra şunları söyledi:

HÜRİYETÇİ EĞİTİM SEN KOCAELİ ŞUBESİ ÜYELERİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, Cumartesi günü İzmit Öğretmenevinde üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Üyelerin aileleriyle yüksek katılım sağladığı programa Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Öztaş, sendikanın il ve ilçe yöneticileri de iştirak etti.

Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu kahvaltıya katılan tüm üyelere teşekkür ettikten sonra şunları söyledi:

Eğitim camiasının fikri, irfanı ve vicdanı hür bir sendikaya ihtiyacı olduğu için Hürriyetçi Eğitim Sen kurulmuştur. Kurulalı daha 21 ay olmasına rağmen alanlarda eğitim çalışanlarının hakkını ve hukukunu hem eylemlerle hem de söylemlerle bihakkın yerine getirmiş ve tüm eğitim çalışanlarının sesi, azim ve kararlılığının adresi olmuştur. Bu vesileyle de her türlü engelleme ve karalama kampanyasına rağmen geçen 21 aylık süre içerisinde olağanüstü bir büyüme ile üye sayısını 21 binlere ulaştırmıştır.

Bizim üyelerimizden tek bir istirhamımız var ki o da her yerde bekledikleri sendikanın artık kurulduğunu ve tüm eğitim çalışanlarını kucaklayarak sadece eğitim çalışanlarının hakkı için mücadele edeceğini anlatmalarıdır. Kimseyi kırmadan, zorlamadan ve baskı yapmadan sadece anlatmalarıdır. İnanıyoruz ki sendikamız bu dosdoğru istikametinde yürüdükçe eğitim çalışanları bu mücadeleye destek verecektir.

Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu’ndan sonra haziruna Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu hitap etti. Sendikanın kuruluş sürecini ve kuruluş sürecinde yaşanılan sıkıntıları anlatarak konuşmasına başlayan Kuruoğlu, Hürriyetçi Eğitim Sen’in önünü kesmek için Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen %2 saçmalığının arka planına ve bir sendikanın özellikle siyasi baskısıyla böyle garabet bir kanunun Enerji Piyasası ile ilgili kanunların olduğu torbaya apar topar atılmasına değindi. Sonrasında şunları söyledi:

DeÄŸerli Dostlar,

19

Daha yeni kurulmuş bir sendika iken Bakanlığın önünde eylem yaptık ve iş bıraktık. Daha yeni bir sendika iken son yüzyılın en büyük depremini yaşayan 11 ilimizde AFAD ve Devletimizden önce battaniyelerimizle, çadırlarımızla, aşevlerimizle oradaydık. Mağdur üyelerimizin hem nakdi hem de ayni yardımlarla yanındaydık. Mağdur tüm halkımızın sesi ve tesellisi olduk.

20

Sahada tüm eğitim çalışanlarının amasız ve fakatsız iradesi olduk, mücadele adresi olduk. And olsun Hürriyete diyerek yola çıktık ve oturmadan, dinlenmeden ve yorulmadan yollara düştük. Buradan tüm eğitim çalışanlarına sesleniyoruz. Hiçbir siyasi partinin ve ideolojinin ne arka bahçesiyiz ne de bağlısıyız. Kimseden emir almadık ve almayız; gücümüzün kaynağı hakkımız ve haklılığımızdır. Bu vesileyle buradan tüm eğitim çalışanlarını sendikamıza ve hürriyet ruhuyla mücadeleye davet ediyoruz. Eğitime dair tüm sorunlar hepimizin ortak sorunudur ve meselenin tek çözümü ilkeleriyle ve kararlılığıyla istikametini ve duruşunu bozmayan Hürriyetçi Eğitim Sen’in bu iradesinde omuz omuza mücadele etmektir.

21

Bu vesileyle bugün burada olan ve olamayan tüm üyelerimize Hürriyetçi Eğitim Sen’e verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyor, eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üstünde bir ücret ve eli öpülesi bir onura sahip olacağı günlerde hep birlikte buluşmak üzere diyorum.

Kahvaltı konuşmalar sonrası çay eşliğinde sıcak ve samimi sohbetlerle devam etti.

 

Ä°lgili Makaleler