Güncel

İktidar emeklilerle dalga geçiyor

DİSK Emekliler Sendikası Gölcük Şubesi düzenlediği basın açıklamasında “İktidar emeklilerle dalga geçmektedir!” dedi.

İktidar emeklilerle dalga geçiyor

DİSK Emekliler Sendikası Gölcük Şubesi düzenlediği basın açıklamasında “İktidar emeklilerle dalga geçmektedir!” dedi.

İktidar emeklilerle dalga geçiyor
İktidar emeklilerle dalga geçiyor

Gölcük Anıtpark’ta bir basın toplantısı düzenleyen DİSK Emekliler Sendikası Gölcük Şubesi dün öğlen saatlerinde bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına kalabalık bir emekli grubunun yanında CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, CHP Gölcük Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın ve yönetimleri katıldı. Ayrıca basın açıklamasına Gölcük Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özgür Yılmaz ve CHP Kocaeli İl Başkanlığı Saymanı İsmet İşeri katıldılar.

Emekliler Sendikası Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu “İktidar emeklilerle dalga geçmektedir” diyerek başladığı basın açıklamasında şunları dile getirdi:

“Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Çalışanları ve emeklileri hiçbir dönemde enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz’ diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Enflasyonun üzerinde artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz’ diyor.

Oysa öyle değil sevgili emekliler. Bu açıklamalar devlet ciddiyetinden uzak, bizleri aldatmaya yönelik açıklamalardır. Biz emeklilerle dalga geçmeye yönelik bu tutumları bir zamanlar ülke kalkınması için ter dökenler olarak kabul etmiyor, bu tutarsız laflara karşı itirazımızı yükseltiyoruz. İnsanca yaşama koşullarını yitiren, açlık sınırı altında emekli maaşları ile ayakta kalmaya yaşama tutunmaya çalışıyoruz.

Sevgili emekliler AKP döneminde emeklilik sistemi çökmüştür. Sistem arada sırada verilen sadakalarla sürdürülmeye çalışılmaktadır. Daha öne olmayan taban aylığı kavramı bu iktidar döneminde icat oldu. Tüm emekliler bu iktidar döneminde aynı çatı altında toplandı. Buna karşı maaşlar arasındaki denge bu iktidar döneminde daha çok bozuldu. Maaşlara yüzdelikli zamlar farklı bir şekilde yansıtılıyor.

19

Siyasi iktidar emeklilere sendika kurma hakkını kabul etmek istemezken kamu çalışanlarının sözleşmelerinden doğan enflasyon farklarını emeklisine de yansıtmaktadır. Siyasi iktidar kamu kaynaklarını yasalar önünde eşitlik ilkesini terk ederek keyfince kullanmaktadır.

20

Cumhuriyetimizin 100. Yılında emekliye bir defaya mahsus vermeyi kararlaştırdığı ikramiyeyi çalışan ya da başka bir gelirse sahip emekliye vermeyerek keyfi davranmakta, doğan tepkiler karşısında yanlıştan dönmek için ilave yasa çıkarmak durumuna gelmektedir.

21

Aylık enflasyon sepetinde bulunan ürünlerin fiyat artışını saklayarak her ay emeklinin sofrasından lokmasını çalmaktadır. Öte yandan ilave vergilerle elde ettiği gelirleri kur korumalı sistem ile rantiyecilere vermektedir.

Sevgili emekli arkadaşlarım, özetlemek gerekirse öyle anlaşılıyor ki bütçe açıklarının kapatılması için ekonomik istikrar ve kalkınma paketleri ile yeni önlemler almanın arifesinde emeklilerin bütçeye yük olduğu yönetenlerce dillendirilmektedir. Bu laflar yerel seçimler sonrası emekli maaşlarında bir takım kesintiler yapılabileceğinin işaretidir.

Yağma yok, biz emekliler bozduğunuz emeklilik sistemini özel emeklilik yasaları ile değil, gerçekçi bir yaklaşımla ancak intibak yasası ile düzeltileceğine inanıyor ve bunu talep ediyoruz.

Yaşasın örgütlü mücadele. Yaşasın DİSK Emekliler Sendikası”.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir