Politika

İmamoğlu: “Ekonomiyi bu hale getirenlerden bir an önce kurtulmalıyız”

İktidarın, ülkeye çok kirli, yalan ve iftira üzerine kurulu bir seçim dönemi yaşattığını belirten İmamoğlu, “28 Mayıs'ta buna ‘dur’ demezsek, daha büyük sıkıntılar bizi bulacak. Bu iktidar, bize çözüm üretmeyi değil, ne yazık ki başka duyguları yaşatıyor. Bu iftiralarının, bu yalanlarının göreceksiniz artık zamanı bitmek üzere. Bunları gelip bizim yüzümüze de söylemeye cesaretleri yok. Çünkü söylediklerine kendileri bile inanmıyor. İnançlı bir insanın, bir Müslüman'ın uzak durması gereken büyük günahlar vardır. Yalan konuşmak büyük günahtır. İftira atmak büyük günahtır. Gıybet yapmak büyük günahtır. Ama bunlar, bu günahları işliyorlar” dedi. Türkiye’nin ağır bir ekonomik krizin başlangıcında olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Uçurumun kıyısında geziyoruz. Ama hala kurtulma şansımız var. Şimdi önlem alırsak, hep birlikte bu canım ülkeyi düze çıkartırız. Ekonomiyi bu hale getirenlerden bir an önce kurtulmalıyız. Bir güne bile tahammülümüz yok.  Krizden de kurtuluruz, bütün sıkıntılardan da kurtuluruz. Ekonomiyi batıranları da bu görevden uzaklaştırmanın tek yolu var. 28 Mayıs'ta görevimizi yerine getireceğiz” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, mesaisinin büyük bölümünü Anadolu yakasına ayırdı. Sabah saatlerinde Ümraniye Madenler Mahallesi’ndeki “Yuvamız İstanbul” kreşinde öğrenim gören miniklerle renkli sohbetler gerçekleştiren İmamoğlu, Saray Mahallesi’nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Esnafla, ekonomik kriz ve seçim gündemli sohbetler yapan İmamoğlu, İBB’nin, Ümraniye’nin en önemli noktalarından Alemdağ Caddesi’nin çehresini değiştirecek çalışmaları da yerinde inceledi. İnceleme alanı yakınındaki esnafa ziyaretlerde bulunan İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında Ataşehir’e geçti. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan İmamoğlu, İBB bürokratlarından, İçerenköy Yüzme Havuzu inşaatıyla ilgili bilgiler aldı.

Çekmeköy pazarında vatandaşlarla buluştu

İmamoğlu’nun Anadolu yakasındaki son adresi Çekmeköy oldu. Mehmet Akif Mahallesi’ndeki Çekmeköy İtfaiye Binası inşaatında incelemelerde bulunan İmamoğlu, Mimar Sinan Mahallesi’nde kurulan semt pazarında vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu, Çekmeköy turunu, Barış Yolu Caddesi üzerindeki Çamlık Doğa Park alanında gerçekleştirilen halk buluşması ile noktaladı. Meydanı ve çevresini hınca hınç dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. Göreve geldiklerinden bu yana Çekmeköy’e yaptıkları hizmetleri örneklendiren İmamoğlu, coşkulu kalabalığa özetle şunları söyledi:

“İnançlı bir insanın, bir müslüman'ın uzak durması gereken büyük günahlar vardır”

“Siyaset, iş yapmaktır, çözüm üretmektir. Biz, onu yerine getiriyoruz. Fakat bu iktidar, bize çözüm üretmeyi değil, ne yazık ki başka duyguları yaşatıyor. Ve bunları sizlerle paylaşmak, beni üzüyor ama paylaşmak zorundayım. Bu iktidar dönemi, bize birtakım düşmanlıkları, birtakım kötülükleri anlatıyor. Akıllarını o kadar yitirdiler ki, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'na -25 milyon insan oy verdi neredeyse- oy verdi diye, teröre destek sunduğunu ifade edecek kadar içleri kötülük dolu. Ama bu iftiralarının, bu yalanlarının göreceksiniz artık zamanı bitmek üzere. Bunları gelip bizim yüzümüze de söylemeye cesaretleri yok. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu biliyorsunuz kaç kez davet etti? ‘Gel kardeşim, karşı karşıya oturalım, tartışalım’ dedi. Gelebildiler mi? Ne diyor Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız, ‘Gel kardeşim, bütün yalanlarını tek tek çürüteceğim’ diyor. Ama Sayın Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmıyor. Yüzleşmekten çekiniyor. Yüzleşmekten kaçıyor. Çünkü söylediklerine kendileri bile inanmıyor. Bakın inançlı bir insanın, bir Müslüman'ın uzak durması gereken büyük günahlar vardır. Yalan konuşmak büyük günahtır. İftira atmak büyük günahtır. Gıybet yapmak büyük günahtır. Ama bunlar, bu günahları işliyorlar.”

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler