Politika

İnce: “Bu ülkenin akıl ve bilime ihtiyacı var”

Partisinin İstanbul Milletvekili adaylarını da tanıtan İnce’nin hedefinde hem iktidar, hem muhalefet vardı.

Alemdağ caddesi sonunda halka hitap ederken, kendisini izleyenlerden cep telefonlarını çıkartarak canlı yayın yapmalarını isteyen İnce şöyle konuştu:

“Kimler canlı yayın yapıyor? Göreyim, hadi hepinizi. Merak etmeyin, emek gönüllülük, parayı yenecektir. Eğer bu sokaklarda bu ilgi varsa bu meydanları bu genç kardeşlerim dolduruyorsa ve bana diyorlarsa ki; Annemi ikna ettim, babamı ikna ettim, ikna ettim diyorlarsa, bir de halasını ikna edemeyenler varsa, burası kazanır. Halasını ikna edememiş.”

“Size sözüm olsun”

İnce, “Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında ucuz et yiyeceksiniz” diyerek, “Benim çocuklarım, gençlerim, evlatlarım, öğrencilerim, sevgili İstanbullular size sözüm olsun. Ucuz süt içeceksiniz, balık yiyeceksiniz. Peynir yiyeceksiniz. İyi beslenmeniz için milli gelirin yüzde 2’sini tarımı ayıracağız gıdaya beslenmeye. İyi okullarda okuyacaksınız. Sizi özel okullara, tarikat okullarına muhtaç etmeyeceğim. Devletin iki kişilik yurtlarında kalacaksınız. Yine sizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Ve çıktığınızda iş bulacaksınız iş. Bu dört vaadim bütün gençleredir.” ifadelerini kullandı.

Beşinci vaadinin ise aileleri olduğunu dile getiren İnce, şunları kaydetti:

“Bu coğrafya, Anadolu, Trakya bir deprem coğrafyasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nde Muharrem İnce’den başka deprem bir beka meselesidir diğer olmadı. Dilimde tüy bitti, yapmayın etmeyin dedim. 99'dan beri deprem vergileri toplanıyor. Hiçbir önlem alınmadı. Milyonlarca yıldır bu coğrafyada deprem oluyor deprem. Yine olacak! Sizi dirençli kentlerde yaşatacağım, söz veriyorum dirençli, depreme dayanıklı kentlerde yaşayacaksınız.”

19

20

“Bu ülkenin akıl ve bilime ihtiyacı var”

21

İnce, ülkenin akla ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Bu ülkenin bilime ihtiyacı var. Bu ülkenin matematiğe ihtiyacı var. Dijital teknolojiye ihtiyacı var. Kuantuma ihtiyacı var. Bu ülkenin füzyona ihtiyacı var. Bu ülkenin bilime ihtiyacı var bilime… Bu ülkenin ahlaka ihtiyacı var ahlaka.” dedi.

“CHP’li kardeşlerim oy verirken dikkat”

Kendisinin 40 sene CHP’de hizmet ettiğini söyleyen İnce, “Birinci sıradaki CHP'li, ikinci sıradaki CHP'li arkadaşlarım benim. Üçteki CHP'li, dörtteki CHP'li tamam. Ama bu bölge 35 milletvekili çıkarıyor. Dörtten sonrası, pazartesi günü CHP'de yok. DEVA’lı, Saadetli, Gelecekli, yani CHP'ye oy verdiğinde, DEVA Partisi’ne oy vereceksin, Geleceğe oy vereceksin, Saadete oy vereceksin, Demokrat Partiye oy vereceksin karar senin karar senin. O kadarını ben söylemiyorum.” şeklinde konuştu.

“Sandıkları patlatacağız”

İnce, “Türkiye'de benim en az güvendiğim kurumların başında yargı geliyor, yargı.” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Adalet diye bir şey yok Türkiye'de. Hakim, Savcılar bile inanmıyor adalet olduğuna. İkinci inanılmaz kurum hangileri biliyor musunuz? Anketçiler parayı bas, istediğin rakamı yazıyorlar. Parayı aldılar mı muhalefetin anketçisi ayrı iktidarın anketçisi ayrı. 14 Mayıs günü göreceğiz bakalım göreceğiz o sandıkları patlatacağız.”

Hibya Haber Ajansı

 

İlgili Makaleler