Yaşam

İnce: “Ülkeyi akıl ile yöneteceğiz”

İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Sen bu ülkeyi batırdın” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde kendisini “Kapı gıcırtısında oynayanlar memleketi yönetemezler“ sözleriyle hedef aldığını belirten İnce şöyle konuştu:

“Ya sen, bu memleketi 21 senede batırdın batırdın. Doları 1,60’dan aldın, 20 TL'ye çıkardın. Buğdayın anavatanı Türkiye, dışardan buğday alıyor. Tarımı bitirdin. Kıymanın kilosu olmuş 350 TL. Soğan lüks yiyecek olmuş. Emekliler geçinemiyor. Sokaklarda sığınmacı dolu. Merkez bankasının kasasını boşaltmışsın. Sen memleketi batırdın.”

“Gençlerin yaşama sevincini yok ettin”

İnce, gençlerin yurt dışına gitme hayalleri kurduğunu dile getirerek, “Gençlerin yaşama sevincini yok ettin. Umutlarını hayallerini yok ettin. Bırak çocuklar yaşama sevinci olsun. Bırak çocuklar dans etsin. Bırak çocuklar gülsün.” dedi.

“CHP’ye oy vermeyecekler”

19

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıklamalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan İnce, şu ifadeleri kullandı:

20

“Geçenlerde Davutoğlu açıklıyor; Ben diyor, 90 yaşındaki halamı da ikna edemedim CHP’ye oy vermeye. Babacan da diyor ki; Bizim tabanımızın hepsi CHP'ye oy vermeyecek. Bunu CHP’ye anlattık diyor. Bu şu demek, Yani şunu demek istiyor. Biz sizin listelerinizde yerimizi aldık. Güzel sıralar verdiniz bize. Nasıl olsa, biz CHP’lilerin oyları ile seçileceğiz. Biz de size oy vermeyeceğiz. Bunu demek istiyorlar. Yani 77 kişi, Gelecekli, Saadetli, DEVA’lı 77 kişi CHP listelerinde.”

21

“Muharrem İnce haklıymış diyecekler”

İnce, “Ali Dibocuları seçeceksiniz, sonra onlar pazartesi sabahı çekip gidecekler. Bakın dün Ali Babacan’a soruyorlar, diyorlar ki; ‘Tekrar AK Parti’ye dinecek misiniz?’ Verdiği cevap çok ilginç ‘Başkanlık sisteminden vazgeçerse evet’ diyor. Yani bunlar CHP'li hisselerinden giren bunlar bu 77 kişi. CHP’ye ve milletimize nasıl kazık atacak. Herkes görecek. O zaman o da Muharrem İnce haklıymış diyecekler.” şeklinde konuştu.

“Bu ülkeyi akıl ile yöneteceğiz”

İktidara gelmeleri durumunda yapacaklarından bahseden İnce, “Biz ülkeyi 3A ile yöneteceğiz, akıl diyeceğiz. Bilim, Nano teknoloji, Kuantum, yüksek teknoloji, milli gelirimizin yüzde 5’ini ARGE’ye ayıracağız. Yüzde 2’sini tarıma ayıracağız. Gençleri yurt dışına göndereceğiz. Önce çocuklar gençler iletişim vergisinden kurtulacak cep telefonu alırken tablet alırken en yüksek vergilerden kurtulacaksınız. Size söz veriyorum sizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim, söz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

 

İlgili Makaleler