Güvenlik

İnsansız KYC tekonolojisi kimlik doğrulamayı daha hızlı ve verimli hale getiriyor

Ä°nsansız KYC teknolojisi, kimlik doÄŸrulama süreçlerini daha hızlı, verimli ve güvenli hale getiren ve kullanımı günden güne artan yenilikçi bir yaklaşım olarak tanımlamıyor. Uzaktan Kimlik DoÄŸrulama (KYC) pazarı bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon sektörleri baÅŸta olmak üzere hemen hemen her sektörde etki alanını artırmaya devam ediyor. Geleneksel yöntemlerle gerçekleÅŸtirilen KYC (Know Your Customer – MüÅŸterini Tanı) süreçlerine entegre olan Ä°nsansız KYC teknolojisi kimlik doÄŸrulamayı daha hızlı ve verimli hale getirmek için geliÅŸtirilen yenilikçi bir çözüm olarak kullanılıyor. 

Ä°nsansız KYC teknolojisi, kullanıcıların kimlik doÄŸrulama sürecini tamamlamak için baÅŸka bir kiÅŸinin müdahalesine veya kontrolüne ihtiyaç duymadan otomatik olarak çalışabilen bir sistem olarak tanımlanıyor. Bu teknoloji, biyometrik taramalar, görüntü iÅŸleme ve yapay zeka tabanlı güvenlik kontrolleri gibi ileri teknolojileri kullanarak çalışıyor.

KYC sürecinde, kullanıcının kimlik belgeleri ve yüz taramaları gibi verileri öncelikle taranarak doÄŸrulanıyor. Ä°nsansız KYC teknolojisi, özel olarak tasarlanmış algoritmalar ve yazılımlar kullanarak bu verileri analiz ederek doÄŸrulama iÅŸlemini gerçekleÅŸtiriyor. Canlılık kontrolleri, sahte veya manipüle edilmiÅŸ görüntülerin tespit edilmesini saÄŸlıyor bu sayede sürecin güvenliÄŸi daha da artırılmış oluyor. Sonuç olarak, kullanıcılar kimlik doÄŸrulama sürecini tamamlamak için otomatik bir ÅŸekilde yönlendiriliyor ve herhangi bir ikinci kiÅŸiye veya video görüÅŸmesi yapılması ihtiyacı da ortadan kalmış oluyor. 

İnsansız KYC teknolojisinin uygulanması ve kullanım alanları

Ä°nsansız KYC teknolojisinin, finansal kurumlar, telekomünikasyon ÅŸirketleri, e-ticaret platformları gibi birçok farklı sektörde kullanım alanı bulunuyor. Özellikle müÅŸteri ediniminin hızlı ve kolay olması gereken sektörlerde bu teknoloji yaygın bir ÅŸekilde kullanılıyor. Ä°nsansız KYC teknolojisinin avantajlarından biri, müÅŸteri deneyimini büyük oranda iyileÅŸtirilmesi olarak ifade ediliyor. Ä°nsansız KYC teknolojisi sayesinde, müÅŸteriler süreci daha hızlı ve pratik bir ÅŸekilde tamamlayabilirken, verilerin doÄŸruluÄŸu ve güvenliÄŸi konusunda da müÅŸteriye daha fazla güvence saÄŸlanıyor.

Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar, kimlik doÄŸrulama sürecini kendi baÅŸlarına tamamlayabiliyor, baÅŸka bir kiÅŸiye veya müÅŸteri temsilcisine ihtiyaç duymuyorlar. Belgeleri tarayarak veya fotoÄŸraflayarak sisteme yüklüyor ve gerisini teknolojiye bırakıyorlar.

Ä°nsansız KYC teknolojisi, otomatik ve özgürce çalışan bir sistem olduÄŸundan iÅŸletmelerin maliyetlerini ve zorunlu gözüken kaynaklarını azaltmasına yardımcı olabiliyor. Ä°nsansız KYC teknolojisi sayesinde daha az personel ve daha az fiziksel altyapı gereksinimiyle daha fazla iÅŸlem gerçekleÅŸtirilebiliyor.

19

Auto-Ident Teknolojisi Türkiye’de 

20

Sektörüne öncülük eden yenilikçi ÅŸirket Identify, Almanya ve tüm Avrupa Bölgesi'nde aktif olarak kullanılan yenilikçi ürünü Auto Ident’i Türkiye’deki ÅŸirketlerin de kullanımına sundu. Identify’ın uzaktan kimlik doÄŸrulama süreçlerinde Almanya’da edindiÄŸi önemli tecrübe ve know-how’ıyla geliÅŸtirilen bu ürün, dünya standartlarında biyometrik tarama, görüntü iÅŸleme ve yapay zeka tabanlı üst seviye güvenlik kontrolleri sunuyor. Åžirketin vizyoner yaklaşımıyla uzun bir R&D sürecinin ardından yakın bir zaman önce kullanıma sürülen ürün sayesinde kimlik doÄŸrulama süreci, video görüÅŸme yapmaya ihtiyaç duyulmadan kolayca gerçekleÅŸtiriliyor. MüÅŸterinin baÅŸvurusunu tamamlamak için herhangi bir müÅŸteri temsilcisi veya ikinci bir kiÅŸiyle görüÅŸme ihtiyacı ortadan kalkıyor ve kullanıcıların süreç içerisinde gerçekleÅŸtirecekleri tüm adımları kendi baÅŸlarına tamamlayabilmelerine olanak tanıyor.

21

Ä°nsansız KYC teknolojisi, kimlik doÄŸrulama süreçlerinde dönüÅŸtürücü bir etkiye sahip olacağı ve gelecekte daha da yaygınlaÅŸacağını vurgulayan Identify Türkiye Genel Müdürü UlaÅŸ Arıcan “Ä°nsansız KYC teknolojisi, kimlik doÄŸrulama sürecini devrim niteliÄŸinde deÄŸiÅŸtirecek bir vizyon sunuyor. Geleneksel yöntemlerdeki uzun bekleme süreleri, belge sunumları ve manuel kontroller artık geride kalacak. Almanya'da 12 yıl önce sektörün uzaktan kimlik doÄŸrulama süreçlerine duyulacak ihtiyacın fark edilmesiyle baÅŸlayan serüvenimizde geleceÄŸin teknolojilerine odaklandık. Bu vizyoner yaklaşımımızla yarının teknolojilerini geliÅŸtirmek için çalıştık. Bugün geldiÄŸimiz noktada uzun bir ARGE süreci sonrasında geliÅŸtirdiÄŸimiz bu ürünü Türkiye’deki müÅŸterilerimizin kullanımına sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler