Politika

İYİ Partili Olgun: “Emeklinin talepleri iletme yerine çözüm üretin”

İktidar partisinin milletvekillerine yönelik açıklamalarda bulunan Olgun, “Yaptıkları tek icraat yapacağız edeceğiz. Yaparsak biz yaparız biz çözeriz. Başka becerdikleri bir şey yok. Halkımızla resme dalga geçen bu zihniyet, utanma duygusunu da kaybetmiş durumda. Allah’ım bizi utandırma diye dua eden bu iktidarın bu duasını Allah kabul etti ki bunlarda utanma duygusu kalmamış. Biz de Allah’ım bunları ıslah etsin diye dua ediyoruz.” diye konuştu.

“Talepleri iletme yerine çözüm üretin”

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın “Bilhassa Emekli vatandaşlarımızın maaşları ile alakalı taleplerini, ilgili makamlara ileteceğim” sözlerini eleştiren Olgun, “Emekliyi bu hale getiren, emekliler arasında ayrımcılık yaparak uçurum yaratan siz değil misiniz?” diye sordu.

Olgun, iktidar partisinin, emeklinin taleplerini iletme makamı değil talepleri çözme makamı olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

“AK Parti Milletvekili Ali Özkaya talepleri ilgili makamlara iletmek için söz vermiş. Muhalefet makamlarına mı ileteceksin sana gelen talepleri? Bu ülkenin iktidarında olan bir partinin milletvekili talepleri iletme makamı değil çözüm makamıdır. Bu ülkenin çözüm makamındaki kişiler sorunları kime iletecekler. Demek ki; Sizin iktidar partisi milletvekilleri olarak sözünüz geçmiyor. Demek ki; iktidar partisi milletvekilleri gelen talepleri çözme sözü veremiyor. Demek ki; iktidar partisi milletvekilleri emeklinin taleplerini ancak ve ancak ilgili makamlara ileteceğine söz verebiliyor.”

Seçim sonrası söylemlerini takip ettiğini söyleyen Olgun, “Utanmasalar ‘enkaz devraldık’ diyecekler ve muhalefet partilerini suçlayacaklar. Bu ülkeyi 21 yıllık iktidarlarında bu hale getirenlerin kendilerinin olduğunu hatırlatırım. Bu ülkenin her dinamiği ile oynayan, ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetiyle ülkeyi alt üst eden sizsiniz. Liyakatsiz kişilere koltuk sağlayan sizsiniz. Ekonomiden anlamadığınız halde ekonomistim diye gezen yine sizsiniz. İşte bu zihniyetle yönettiğiniz ülkemizin durumu içler acısına döndü. Şimdi de utanmadan sıkılmadan, sorunları biz çözeriz diye yalan siyaseti yapıyorsunuz. Yerel seçimlere kadar da yalan siyasetini devam ettireceksiniz. Ama şunu da unutmayın, artık bu milletin yalanlara karnı tok.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler