Gündem

İYİ Partili Yokuş: “İktidar ile halkın yaşam tarzında büyük uçurumlar var”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı bütçe verilerindeki temsil, tanıtım ve ağırlama giderlerindeki fahiş artışla ilgili değerlendirmede bulundu.

İktidarın “itibardan tasarruf olmaz” anlayışıyla keyfe keder harcama yaptığını belirten Yokuş:

“İktidar ile halkın yaşam tarzında büyük uçurumlar var. Veriler gösteriyor. İktidar, halktan kopuk yaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığının yayımladığı bütçe verilerine göre son bir yılda Temsil, Tanıtım ve Ağırlama Giderleri 5,3 kat arttı. Ülkemizin derin bir ekonomik kriz yaşadığı son bir yılda devletin harcama kalemleri içinde en yüksek artışın Temsil ve Ağırlama giderlerinde olduğu görüldü. 2022 yılı ilk altı ayında bir önceki yıla göre Temsil ve Ağırlama giderleri 50 Milyon TL’den 263 Milyon TL’ye yükselmiştir.

Siyasi iktidarın “itibardan tasarruf olmaz” anlayışı içinde bütçe kaynaklarını keyfe keder harcadığı ortaya çıkmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçe verilerine göre aynı dönemde enerji harcamaları yüzde 231, kira giderleri yüzde 108, kırtasiye ve büro malzemesi giderleri yüzde 212, yiyecek ve içecek alımları yüzde 96 oranında artmıştır.
Ülkemizde yaşanan ekonomik krize karşı “Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz.” Diyerek esas sorumluluğu vatandaşlara yüklemeye çalışan ülkeyi yönetenler halktan beklediği tasarrufu kendileri yapmamaktadırlar.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler