Politika

İYİ Partili Yüksel: “İktidarın yalanları ve zamları bitmiyor”

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Temmuz’dan sonra bakın neler olacak. Ekonomimiz nasıl şaha kalkacak.” şeklindeki sözlerini hatırlatan İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, “İşte o Temmuz da bitti. Her şey bitti ama iki şey bitmiyor; biri iktidarın yalanları diğeri de insafsızca yaptığı zamlar.” dedi.

Gittikçe hızlanan, hızlandıkça sofralardan daha fazla çalan bir zam yağmuruna tutulduklarını vurgulayan Yüksel, “Bu yağmur bereket getiren değil, bereket götüren bir yağmur.” dedi.

“Yeni nesilde bodurluk başladı”

Çocukların beslenme çantasına yeterli besin koyamayan annelerin, evladına istediği oyuncağı alamayan babaların mahcubiyetini her gün gördüklerini aktaran Yüksel, çocukların ete, süte, yumurtaya uluşamaz hale geldiğini, yeni nesillerde iyi beslenememekten dolayı bodurluk başladığını ifade etti.

“Milletin evlatlarına patates soğan lüks oldu”

“Beka naralarıyla yeri göğü inleten ama asıl dertleri kendi şahsi politik bekaları olanlara sesleniyorum” diyen Yüksel, “Esas beka çocuklarımızın beslenmesidir, eğitimidir. Sizin çocuklarınız lüks restoranlarda yiyip içerken, yıllığı 500 bin liralık özel okullara giderken, milletin evlatlarına patates soğan lüks hale geldi.” şeklinde konuştu.  

“’Darbenin arkasında’ dediğiniz şeyhin önünde kırk takla attınız”

19

Yüksel, “Dünyayı yönetiyoruz masallarıyla ekranlarda boy gösteriyordunuz. Şimdi birkaç milyar dolar için dün katil dediğiniz Suud prensinin ayağına gittiniz. Darbenin arkasındaki güç dediğiniz Birleşik Arap Emirlikleri şeyhinin önünde kırk takla attınız. İçişleri eski bakanınız sahnede böğürürcesine bağırıyordu: “Temmuz’dan sonra bakın neler olacak. Nasıl ekonomimiz şaha kalkacak” diyordu. İşte o Temmuz da bitti. Her şey bitti ama iki şey bitmiyor; biri iktidarın yalanları diğeri de insafsızca yaptığı zamlar.” değerlendirmesini yaptı.

20

“Yine yanlış yoldalar”

21

İktidarın, milletin temiz ve masum duygularını istismar ettiğini savunan Yüksel, “Yalanlarıyla, yanlışlarıyla hayatınızı perişan etti.  Zamları takip etmek artık mümkün değil. Nasılsa seçimi kazandık, istediğimizi yaparız zannediyorlar. Yine yanlış yoldalar yine yanılıyorlar.

Seçim sürecinde vermiş oldukları halkın gözünü boyayan vaatlerin çare olmadığı ortaya çıkmıştır. Bir kesimi aşırı zenginleştirirken diğer kesimi, halkın büyük bir kısmını tamamen fakirleştirdiniz.” ifadelerine yer verdi.

“İYİ Parti burada

Umutlarını asla kaybetmediklerinin altını çizen Yüksel, şunları ekledi:

“Çünkü biz buradayız. İYİ Parti burada. Kadınlar burada. Tenceresini kaynatmayan, evladını büyütmeye, evini geçindirmeye çalışan kadınlar burada. Biz burada oldukça iktidara mahkum değilsiniz, mecbur değilsiniz. Sosyal adaletin sağlandığı, hukukun üstün olduğu, bereketli, yoksulluğun bittiği insanca yaşamın sağlandığı günlerin tez zamanda gelmesi dileği ile. Saygılar sunuyorum.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler