Yaşam

İzmit Belediyesi kültür-sanat etkinlikleriyle 2022’ye damga vurdu!

Sanat kenti İzmit vizyonu ile kentte birbirinden renkli etkinliklere imza atan İzmit Belediyesi, gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinlikleriyle 2022 yılına damga vurmayı başardı

İzmit Belediyesi kültür-sanat etkinlikleriyle 2022’ye damga vurdu!
Sanat kenti İzmit vizyonu ile kentte birbirinden renkli etkinliklere imza atan İzmit Belediyesi, gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinlikleriyle 2022 yılına damga vurmayı başardı
İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2022 yılında kültür-sanat alanında birçok etkinliğe imzasını attı. İzmit Unutmaz başlığı altında kentte iz bırakan değerleri unutmayan İzmit Belediyesi Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’nın 102. Ölüm yılı Anma Etkinliği, İzmit Şiir Günleri: “7 Şarkı 7 Şiir” Nazım Hikmet Doğum Günü Anma Töreni, Uğur Mumcu Ve Gaffar Okkan Anma Etkinliği, 50.yılında Leyla Atakan ve Yol arkadaşları Anma Etkinliği, Üsküdar Vapuru Faciasında Hayatını Kaybedenleri Anma Programı, Dr.Sadık Ahmet’in vefatının 27.yılı anma programı, Bestelerle Şiirlerle “Gece Buluşması” Atilla İlhan Anma Programı gerçekleştirdi.
ÖZEL GÜNLER UNUTULMADI
Özel günleri İzmitlilerle birlikte anan ve kutlayan İzmit Belediyesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, 19 Kasım Atatürk’ün Naaşının İzmit’e Gelişinin 84.Yıldönümü Anısına Belgesel Film Gösterimi ‘Son Yolculuk Zor Veda’, Ramazan Etkinlikleri, Büyük Taarruz Ve Büyük Zaferin 100. yılı 30 Ağustos Zafer Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl etkinlikleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, 28 Haziran İzmit’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101.yılı etkinlikleri, Kurban Bayramı Halk Bayramlaşması etkinlikleri ve 29 Ekim Cumhuriyet’in Kuruluşunun 99.Yılı programlarına imza attı.
UNUTULMAZ DEĞERLER ANISINA YARIŞMALAR DÜZENLENDİ
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Naci Girginsoy Öykü Yarışması ve 1.Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması gibi yarışmaların altından başarı ile kalktı. Ayrıca müdürlük bünyesinde yer alan İzmit Belediye Tiyatrosu ve Leyla Hanım Filmleri de birçok festivalden ödülle dönmeyi başardı.
FESTİVALLER KENTİ
İzmit’in festivaller kenti olması adına çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Unesco 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Türk Kahvesi Festivali’nin ikincisini düzenledi. Ayrıca Ereğli Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali ile Edirne Belediyesi’nin düzenlediği 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivaline katılım sağlandı.
TARİHE IŞIK TUTULDU
Etkinlik ve faaliyetler dışında kente estetik bir görünüm kazandıran İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, duvar boyamaları ile kentin birçok noktasına modern bir görünüm kazandırdı. Ekipler ayrıca somut olmayan kültürel miras çalışmaları ile kentte unutulmaya yüz tutmuş anılara ışık tuttu. Bu kapsamda İzmit’in 50 kırsal mahallesinden 39 tanesi ziyaret edildi. Ziyaretlerde yapılan 85 adet sözlü tarih görüşmesi çekimi ve kırsal yaşamdan aktüel çekimler yapıldı. Yapılan görüşmelerden oluşturulmuş somut olmayan kültürel miras veri tabanı oluşturuldu.
BİNLERCE ZİYARETÇİ AĞIRLANDI
İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri öncülüğünde yapılan kültür rötarı turlarına 300 kişi katıldı. Yıl boyunca Şiir ve Edebiyat Evi’ni 169 kişi, Atatürk ve Milli Mücadele Anı Evi’ni 5 bin 128 kişi, Çetin Emeç Kütüphanesi’ni 49 bin 624 kişi, Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’ni 8 bin 258 kişi, Nikomedia Sanat Galerisi’ni 439 kişi, Balkan Dernekleri Yerleşkesi’ni 1000 kişi ziyaret etti. Sanat Akademisi’nde Müzik Bölümünde 96 öğrenci, Dans Bölümünde 800 öğrenci eğitim aldı. Öte yandan İzmit Belediyesi Kent Orkestrası 13 kez, İzmit Belediye Bandosu 58 kez, Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu ise 8 kez sahne alarak kendilerine hayran bıraktılar.

İlgili Makaleler