Güncel

“İzmit sizler sayesinde umut dolu bir geleceğe ilerliyor”

Başkan Hürriyet Öğretmenler Günü dolayısıyla eğitimcileri ağırladığı programda yaptığı konuşmada, “Sizlerin sayesinde, İzmit daha bilgili, daha becerikli ve daha umut dolu bir geleceğe doğru ilerliyor.

Başkan Hürriyet Öğretmenler Gününde eğitimcileri ağırladı

 

“İzmit sizler sayesinde umut dolu bir geleceğe ilerliyor”

 

Başkan Hürriyet Öğretmenler Günü dolayısıyla eğitimcileri ağırladığı programda yaptığı konuşmada, “Sizlerin sayesinde, İzmit daha bilgili, daha becerikli ve daha umut dolu bir geleceğe doğru ilerliyor. Bütün öğretmenlerimizin, usta öğreticilerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Hatıra Fotoğrafı
Hatıra Fotoğrafı

İzmit Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program gerçekleştirdi. Dernekler Yerleşkesinde gerçekleştirilen programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Kaygusuz, İzmit Belediyesi bünyesinde görev yapan öğretmenler ve usta öğreticiler katıldı. Hürriyet, Program kapsamında protokol konuşmaları sonrasında öğretmenleri temsilen en kıdemli isim olan Nilgün Şar’a, İZMEK Koordinatörü Zeki Kalaç’a ve İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Kaygusuz’a hediye takdiminde bulundu. Ardından da Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlanan pasta kesildi.

 

19

“ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖNEMİNİ İDRAK EDİYORUZ”

20

Öğretmenler Günü programında konuşan Başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “ 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünü hatırlayarak, siz değerli öğretmenlerimizin önemini bir kez daha idrak ediyoruz, hatırlıyoruz. Unutmamak üzere bu değere sahip çıkmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.

21

 

“AYDINLIK TÜRKİYE İDEALİNİ SİZLER HAYATA GEÇİRİYORSUNUZ”

Atatürk’ün millet mekteplerine verdiği önem, eğitimin toplumumuzdaki yerini belirledi.

Bugün de sizlerin üstün çabalarıyla, Atatürk’ün eğitime ve öğretmenlere duyduğu bu derin inancı yaşatıyor, genç nesillerimize aktarıyoruz.  Aydınlık Türkiye ideallerini her gün sınıflarınızda, atölyelerinizde sizler hayata geçiriyorsunuz.

 

“SÜREKLİ ÖĞRENMENİN ÖNEMİNİ AŞILIYORSUNUZ”

İzmit Belediyesi olarak, meslek edindirme kurslarımız ve diğer eğitim kurumlarımızda gösterdiğiniz üstün çaba ve özveriye şahit olmak, bizler için büyük bir gurur kaynağı. Sizler, öğrencileriniz akademik bilgi ve beceri aktarmanın yanı sıra onlara hayatın zorluklarına karşı direnç göstermeyi, hayallerini gerçekleştirmeyi ve sürekli öğrenmenin önemini aşılıyorsunuz. Bu eğitimde fırsat eşitliğini de düşünürsek gerçekten çok ama çok önemli.

 

“BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM”

Sizlerin sayesinde, İzmit daha bilgili, daha becerikli ve daha umut dolu bir geleceğe doğru ilerliyor. Hepinizin gözlerindeki o ışık, Atatürk’ün aydınlık Türkiye ideali için attığı adımların devamı olarak da görüyoruz. Bütün öğretmenlerimizin, usta öğreticilerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılarınızın devamını diliyorum. Geçen sene de çok şükür bir arada olmuştuk. Yine bu özel günü sizlerle aynı sofranın etrafında paylaşıyor olmaktan çok mutlu olduk. Hepinize davetimize icabet ettiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

“HALKIMIZI MUTLE ETMEK ADINA GAYRET EDİYORUZ”

Bizler gerçekten insana dokunan işler yapmaya gayret ediyoruz. Kentin marka değerini yükseltecek projelere imza atmaya çalışıyoruz. Bu dönemde göreve gelmiş tüm belediye başkanları zor dönemden geçiyor. Ekonomik kriz, depremler, seller, pandemi derken gerçekten zor bir dönemdi. Bizim mecliste çoğunluğumuzun olmaması nedeniyle daha da zor bir dönem. Ona rağmen şikayet etmeksizin gerçekten üretmeye çalışıyoruz. Üretirken de insana dokunmaya çalışıyoruz. Sosyal ve halkçı belediyeciliği önceledik. Eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde projeler üretmeye çalışıyoruz. Halkımızın sokaklarda gezerken mutlu olması için projeler üretmeye çalışıyoruz.

 

“NİKOMEDİA TARİHİNİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Engellilerimizin, yaşlılarımızın, kadınların, gençlerin huzurlu yaşamalarını istiyoruz. Gençler için kütüphane hizmetinden birçok istihdam desteğine kadar çalışmalarımız var. Aynı zamanda bu kentin 3 bin yıllık kadim Nikomedia tarihini de anlatmaya çalışıyoruz. Bir kent geçmişte yaşanmışlıklarıyla, anılarıyla geleceğe vizyon koyabilir. Geçmişi kıymetlendirerek yola devam etmek gerekiyor. Nikomedia tarihini daha fazla anlatabilmek için üstün bir çaba sarf ediyoruz.

 

KONFERANSA DAVET ETTİ

Yarın saat 16.00’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz ‘Nikomedia: Roma İmparatorluğunun Başkentinden Türk Endüstri Başkentine’ konulu önemli bir konferansımız var. Hemen sonrasında da İzmit’in çocuklarından oluşan Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğumuzun sahneleyeceği Nikomedia Dans Gösterisi olacak. Oxford’a kabul edilen ilk Türk Akademisyenlerden bir tanesi Tuna Şare Ağtürk, Kocaeli Üniversitesi’nden çok kıymetli tarih bölümünden değerli hocalarımızın yer alacağı bir konferans olacak. Bu kentin ne kadar kıymetli olduğu anlatılacak. Müsait olursanız sizleri de bekleriz.”

 

“EĞİTMEK BÜYÜK FEDAKARLIK İSTER”

İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim Kaygusuz programda yaptığı konuşmada, “Her sene 24 Kasım’da bizleri unutmayan ve bu samimi ortamı hazırlayan değerli başkanımız ve ekibine kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Öğrenmek, öğretmek çok kutsal bir vazife. İzmit’in köylerinde, mahallelerinde, mahalle konaklarında, kurs yerlerinde farklı  farklı branşlarda taşın altına elimizi koyarak işimizi yapıyoruz. Eğitmek çok büyük fedakarlık ister.

 

“İYİ Kİ ÖĞRETMENİZ”

Eğitmenlik okullarımızı bitirdiğimiz anda başlayıp emekli olduğumuz anda biten bir şey değil. Bunun en büyük örneği eski kurum müdürümüz Zeki Kalaç. Kağıt üzerinde bizden ayrılmış gibi gözükse de ne madden ne manen bizden ayrılmadı. Hala gücü yettiği kadar eğitimle alakalı olmaya gayret ediyor. Biz onu asla bırakmayız, o da bizi bırakmaz. Daha fazla kişiye ulaşarak nice hizmetler yapmayı diliyoruz. İyi ki öğretmeniz. Hepinizin Öğretmenler Gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Öğretmenlerin temsilcisi olarak kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştiren Nilgün Şar, “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm eğitim neferlerimizi rahmetle anıyorum. İzmit Halk Eğitim ailemizin, öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Gününü kutluyorum. Kursiyerlerimizin çalışması için tüm araç gereçleri temin ederek uygun ortamı sağlayan sayın Belediye Başkanımıza ve tüm personele teşekkür ediyorum.

 

FATMA BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Mesleğimde 38 yıldır aynı heyecanla tüm becerilerimi kursiyerlere öğretmek ve içlerindeki cevheri çıkarmak için her daim özveriyle çalışarak öğretmen olmanın mutluluğunu yaşadım. Etrafımızdaki insanların hayatında iz bırakabildiysek ne mutlu bize. Bir eğitimci olarak en büyük mutluluk budur. Bu geceyi organize eden ve bize bu güzel anıyı yaşatan Fatma Kaplan Hürriyet Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir