Gündem

Kamera Ve Fotoğraf Makinelerini Bırakıp İsrail’i Protesto Ettiler

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Gazze'de İsrail tarafından katledilen gazeteciler için bugün İzmit Sabri Yalım Parkı’nda bir araya geldi.

 

Gazeteciler(KOGACE) Kamera Ve Fotoğraf Makinelerini Bırakıp İsrail’i Protesto Etti

Gazze’de İsrail tarafından katledilen gazeteciler için Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Uluslararası hukuku tanımadan ve ona rağmen İsrail’in basın mensuplarına uyguladığı bu kitlesel kıyımı, bu katliamı nefretle kınadığımızı buradan haykırmak istiyoruz” denildi.

Kamera Ve Fotoğraf Makinelerini Bırakıp İsrail'i Protesto Ettiler
Kamera Ve Fotoğraf Makinelerini Bırakıp İsrail’i Protesto Ettiler

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Gazze’de İsrail tarafından katledilen gazeteciler için bugün İzmit Sabri Yalım Parkı’nda bir araya geldi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in uluslararası anlaşmaları ihlal ettiği vurgulanarak kitlesel saldırılar kınandı. Açıklamanın sonunda basın mensupları, fotoğraf makinesi ve kameralarını yere bırakarak İsrail devletine tepkilerini gösterdi.

Kamera Ve Fotoğraf Makinelerini Bırakıp İsrail'i Protesto Ettiler
Kamera Ve Fotoğraf Makinelerini Bırakıp İsrail’i Protesto Ettiler

Artık tahammül sınırlarını aşan bir durum

 

Cemal Kaplan tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “İsrail’in on yıllardır Filistin halkına yapmış olduğu zulüm, son günlerde gözlerimizin önünde yaşananlarla birlikte artık tahammül sınırlarını aşan bir duruma gelmiştir. Kadınların, çocukların, yaşlıların ve hastaların yani herhangi bir savaşın, çatışmanın tarafı olamayacak olanların katledildiği bu insanlık dışı saldırılara son verilmesi hepimizin en büyük arzusu ve arayışıdır. Her gün hepimiz kendimize göre bu katliamı protesto ediyor ve karşı çıkıyoruz. İsrail’in katliamları başladığından 21 Kasım’a kadar 4’ü kadın olmak üzere 60 basın mensubunun da öldürüldüğünü yine üzülerek ifade etmek isterim. Bizler, basın mensupları olarak uluslararası anlaşmaların koruma ve gözetimi altında her koşulda haber alma hürriyeti kapsamında çalışırız. Uluslararası hukuku tanımadan ve ona rağmen İsrail’in basın mensuplarına uyguladığı bu kitlesel kıyımı, bu katliamı nefretle kınadığımızı buradan haykırmak istiyoruz.

Kamera Ve Fotoğraf Makinelerini Bırakıp İsrail'i Protesto Ettiler
Kamera Ve Fotoğraf Makinelerini Bırakıp İsrail’i Protesto Ettiler

Katliamlara karşı asla kayıtsız kalmayacağız

 

19

Elbette çoluk çocuk demeden, hak hukuk dinlemeden katliam yapan İsrail, basın mensupları için de benzeri şeyleri yapmaktan çekinmemektedir. Bu kural tanımaz, arlanmaz ve alçak zihniyet için ne söylesek yetersiz, az kalacak. Ancak bütün gözlerin görmez, kulakların duymaz olduğu bu dönemde İsrail’in yapmış olduğu katliamlara karşı asla kayıtsız kalmayacağız. Bizler de kör ve sağır olmadığımızı, barış ve insanlıktan, hak ve hukuktan yana olduğumuzu burada bir kez daha haykırıyor ve İsrail’i yapmış olduğu katliamları bir daha olmamak üzere sonlandırmaya çağırıyoruz. Sözlerime son verirken İsrail’in katliamlarına maruz kalıp hayatlarını kaybeden masumlara, basın mensuplarına rahmet ve yaralılara acil sifalar diliyoruz. Bu katliamın, kıyımın bir an evvel sonlandırılmasını bütün kalbimizle diliyoruz.”

20

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir