Spor

Karatede Türkiye Şampiyonu ve üçüncüleri Körfez’den

Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası Adana’da yapıldı. Körfezli karateciler şampiyonadan milli takım vizesi alarak döndüler.

Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası Adana’da yapıldı. Körfezli karateciler şampiyonadan milli takım vizesi alarak döndüler.

Karatede Türkiye Şampiyonu ve üçüncüleri Körfez’den

Türkiye Karate Yıldızlar Şampiyonası Adana’da yapıldı. Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda 1-4 Şubat’ta yapılan şampiyonaya, 63 ilden 2 bin 700 sporcu katıldı. Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği organizasyonda, Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek karatecileri belirlemek için seçmeler de yapıldı. Organizasyon sonunda 38 kategoride dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi.

KAĞAN BERK BEKTAŞ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
KAĞAN BERK BEKTAŞ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

UĞUZ, MİLLİ SPORCU SAYIMIZ ARTACAK

Açılış törenine Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr. Aslan Abid Uğuz, Adana Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve çok sayıda sporsever katıldı. Şampiyonaya ev sahipliği yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in ardından Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz da bir konuşma yaptı, milli sporcu sayısının artacağına vurgu yaptı.

38 KATEGORİDE BAŞARI

Şampiyonada, sporcular hem bireysel hem de takım halinde kıyasıya mücadele ederken, organizasyon, aynı zamanda Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek karatecilerin belirlenmesi için bir seçme süreci oldu. Şampiyona sonunda 38 farklı kategoride başarı gösteren sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

19

BİRİNCİ VE ÜÇÜNCÜLER KÖRFEZ’DEN

20

Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası’na ilimizden katılan Körfez Belediyesi Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcuları Türkiye Şampiyonluğu ve madalyalarla döndüler. Hilmi Metehan Toker 2013 doğumlu Yıldız Erkekler 40 Kg’da birinciliği alarak Türkiye Şampiyonu, 2012 doğumlu Yıldız Erkekler 37 Kg’da Kağan Berk Bektaş ve 2012 doğumlu Yıldız Bayanlar 35 Kg’da da Kübra Kılınç Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya aldılar.

21

KÖRFEZLİ TOKER NAMAĞLUP TAMAMLADI

Geçen sene Türkiye Şampiyonu ve Balkan üçüncüsü olan sporcumuz Hilmi Metehan Toker bu yıl da şampiyonluk unvanını namağlup şekilde korudu ve Haziran ayında Romanya’da yapılacak Balkan Şampiyonası’nda Milli Takımımızda ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. Kağan Berk Bektaş ve Uluslararası Marmara CUP Şampiyonu Kübra Kılınç da yine unvanlarını koruyarak bu yıl da uluslararası arenada çeşitli turnuvalarda Milli Takım adına dövüşecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir