Güncel

  Karbafed Bugün tarihi anlarından birini yaşadı

Karbafed  tarihi anlarından birini yaşadı

Artvin ve Ahıska-Batum Konfederasyonu Doğu kışla parkında genel merkezinde bulunduğu  Doğu Kışla parkında ağırladı.

Konfederasyonun bu ayki toplantısını gerçeklertirdi.

Karbafed Bugün tarihi anlarından birini yaşadı
Karbafed  tarihi anlarından birini yaşadı

Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekler Federasyon Başkanı Mikail Kalyoncu ;

Bursa bugün Artvinlilerin çok çok yoğun olduğu bir Şehrimiz. Konfederasyonun Bursa’ya alınması Bursa’da ciddi bir şekilde bir gücün oluşmaya başlamasına vesile oldu.

Karbafed Bugün tarihi anlarından birini yaşadı
Karbafed  tarihi anlarından birini yaşadı

 Özellikle Murat Başkan’ın gerçekten Bursa’da federasyon başkanı olduktan sonraki yapmış olduğu ekip çalışmasıyla hakikaten destanları yazdı, bizde Şahit oluyoruz Özellikle de yaptığı çalışmalarına baktığımızda göreve gelmesiyle Bursa’ya Çok ciddi bir heyecan kattı.

Karbafed Bugün tarihi anlarından birini yaşadı
Karbafed  tarihi anlarından birini yaşadı

  Ali Yılmaz  bey geçen sene çok güzel bir çalışma örneği verdi. kurucu Vakıf başkanımız İnşallah Alaattin Sarı başkan dümenin başına geçti.

19
Karbafed Bugün tarihi anlarından birini yaşadı
Karbafed  tarihi anlarından birini yaşadı

Çok güzel bir yerlere doğru ilerliyoruz bizim yarınlarımız gerçekten çok daha güçlü ve güzel olacak.

20

Gerçekten bugün Alaattin Sarı Bey’in ,Ali yılmaz beyin  Artvinlilerin bütünleşmesine katkıları var. Gündemi takip etmeleri bunun bir göstergesidir. İnşallah biz emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz.

21

Insanın en hayırlısı insanlara faydalı olandır, ümidiyle, İnşallah yolumuza Emin adamlarla devam edeceğiz teşekkür ediyorum

Karbafed Bugün tarihi anlarından birini yaşadı
Karbafed  tarihi anlarından birini yaşadı

Artvin ve Ahıska-Batum Konfederasyon Başkanı Bahadır Celal Manasoğlu ;

Hedeflerimiz olacak Biz hedeflerimize aslında odaklanmamız gerektiğini ansa doğrusunda mutlaka bir sürü kendi içimizde Ve dışarıdan gelebilecek ve işler olacaktır Ama hedeflere bir şekilde analizi olduktan sonra aşamayacağımız bir sorun problem olmaz diye değerlendiriyoruz.  Karadeniz Bölgesi hem de Türkiye’nin her yerinde Artvinlilerle bütünleşmeyi hedefliyoruz bütün amacımız bu İnşallah bunu da başarırız diyorum Ali Yılmaz beye söyledim. 

Gerçekten artık yöresinin insanlara baktığın zaman sınıf olarak görüldüğü için ama nedense Biz birbirinin içinde de kavgamız bitmez yani bilhassa  sistemi yaşatmanın hem de bu kültürle birlikteliği nasıl olabileceğimizi psikolojik bir analizi yapmamız lazım yani bir kavga var içimizde yani Başkanım onu Biraz size söylüyor Biz hep birinci olmak isteriz hep benlik üzerimizde var ama bunu silmemiz lazım bu kavgayı da bitirmemiz lazım yani Kocaeli bölgesinde olsun Bursa bölgesinde olsun İstanbul bölgesinde olsun yani paylaşamadığımız ne biz kavga ettikçe birbirlerini daha fazla dibe çekiyoruz. Bunun farkında değil İnsanlar bunları senin bizden geldiği kadar Ortaklaşa bir şeyler yapıp bunu belli bir hale getirmek lazım. Geldiğiniz nokta için de teşekkür ederim.

Davetimizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim aktif olarak rol alıyoruz ayağınıza sağlık İyi ki geldiniz Çok güzel birliktelik olacak Teşekkür ederim sağ olun.

Karbafed Bugün tarihi anlarından birini yaşadı
Karbafed Bugün tarihi anlarından birini yaşadı

Murat Aydın : ARTVİN Kafkas Dernekleri Federasyon Başkanı;

Insanın en hayırlısı insanlara faydalı olandır. İnşallah yolumuza Emin adamlarla devam edeceğiz, teşekkür ediyorum .Öncelikle Herkese afiyet olsun Murat Aydın tekrar tanımayanlar için söylüyorum Artvin Şavşat’lıyım Gümrük Müşavirlik sektöründe çalışıyorum 22 yıldır. STK’larda görev yaptım.

 Ömrümün bir kısmı STK’lar arasında geçti. Bu yılda İnşallah Bursa Şavşatlılar Dernek başkanlığı 3 yıl yapmıştım bıraktıktan sonra bu dönemde böyle bir Federasyon başkanlığını sürdürüyorum. Federasyona ikinci senemize giriyoruz.

Camiamız adına Bursa İstanbul’da da köy derneklerinde ve ilçe derneklerinde yöneticilik yaptım da federasyon daha o yeni yeni kuruluyordu. Orada görev alamamıştım vakıflarda görev almıştım İstanbul Bursa’ya geçtiğimde çok güzel oldu. Gerçekten hemşirelerimiz çok yoğun çok aktifler her kurumda aktifler yani çalışmanın her kısmında varız yani eğitimden spora kadar bireysel yetenekli insanlarımız da çok bu durum tabii ki her kurumda  bazen dönemsel olarak hep gençlik gençlik diyoruz ama buraları bırakmıyoruz.

 Gençlere kendimde bazen eleştiriyorum geldiğim ikinci dönem Bazen diyorum ki yani gençlere bırakalım bir şey tadında bırakmak gerekiyor özellikle Biz şunu beceremiyoruz O da evet herkesin kurumsal olarak benimsediği her konuyu, kişiyle Kurumu karıştırıyoruz Murat Aydın’a karşı olabilirsin ama Kurumu kötülemememiz lazım işte Biz burayı becerebilsek Başkanım tadından doyum olmaz

Lastik İş Genel Başkanı Alaattin Sarı :

Artvin Vakfı’nın Kurtarma Ekibi kurmalıyız. Doktorundan her meslek gurundan temsilci olmalı.Bu ekip enkazlar selde işte çığda şurada burada orada yardıma gitmiş canlara can katmış ,Neden bunu söylüyorum bunu uluslararası  plartfoma açıldığında yardım talep edilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonra o araba kurtarmaya gidenler her bir ülkeden gelen insanlar onların uğurlanması o ülkeler şimdi benim hafızamda hangi ülke Türkiye’de gelmiş ve yardım etmiş ve ben o ülkeye gittiğim zaman bakış açım çok daha farklı olacaktır.

Dolayısıyla bizim Buna ihtiyacımız var Allah bir daha böyle afetleri bize göstermesin ama Türkiye Türkiye maalesef deprem bölgesi ve maalesef doğal afetlerin yoğun yaşanabileceği bir yerdir. Öncelikle bu konularda da önümüzdeki süreçlerde Bizim kendi ekibimiz bu alanlarda görev aldığında hafızalarımızda güzel  bir itibar bırakmış olur.

Her bir bölgeden insanımıza ihtiyacımız var. Bundan sonraki süreçlerde depremle alakalı işte derneklerin ve vakıfların kendi içindeki kendi hemşerilerine desteğini dışında dışarıdaki durumlarda hafızalarımızda yerini alır.

insanımıza bu milletin insanlarına destek olabilmekle alakalı da adım atması önemlidir süreç içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti yardımlar konusunda dahil olmak üzere her türlü orada inanılmaz derecede destek verdiğini görüyoruz

Orada Hem mağdur olacak olan kesimler diye baktığın zaman kadınlar ve çocuklar olmuştur. Depremi yaşayan ve bu afetlerde bu tarz çalışma ile katkı sunsanız fenamı olur. Bundan sonraki süreçlerde inanılmaz derecede yaşanacaktır süreç içerisinde kendi içimizin kendi torunlarımızın problemlerinin dışında orada da önümüzdeki süreçlerde biz işte Vakıfımız bu çalışmalarla ön planda olacaktır.

Ondan sonraki süreçlerde planlarımızı yapacağız Bunu ortaklaştırabilecek bir anlayışa ihtiyacımız var. Bir felaket oluyorsa ben özellikle Dernek başkanlarım dernek başkanlarım vakıf başkanlarının Federasyon ve konfederasyon  başkanlarımla anında bir toplantı yapılarak ister bunun üzerinden katkı sunuluyorsa ister başka bir şeyle alakalı oturup bir değerlendirme bir plan yapılabiliyorsa  sonuç odaklı çalışmalar yapılmalıdır.

Sadece Bursa ile alakalı demiyorum Bu İstanbul için geçerli diğer yerler içinde geçerli Bu deprem bize bunu öğretti .Bundan sonraki süreçlerde de böyle çalışmalarımız olmak zorundadır.

Tabii ki Vakıflar dernekler bir insanımıza her türlü destek olmak zorundayız Ama her şeyin ötesinde bu dernek ve vakıfların lobicilik yapmak konusunda Kendi insanına bu işte kafa takdim milliyetçiliği kavramı olarak değil her bölge kendi insanlığına nasıl sahip çıkıyorsa Eğer benim Hayır insanım Benim insanım başarılıysa hak ediyorsa orada bu insanımızı her türlü bakanlık nezdinde dahil olmak üzere her türlü desteği veriyorsa gönüllere köprüleri kurmuş oluruz.

Idareci ve yöneticiler var Artvinli olduğunu söylemekten utanan maalesef idareci ve Artvin’de şey midir yani Ne ne Nasıl bir millet ne kötülük yapmış Sana da Artvinli olduğunu söyleyemiyorsun yani aslını Niye inkar ediyorsun Dolayısıyla o asimile olmuş insanlardır z aynı zamanda işte Bursa Kocaeli İstanbul’da aile olmak üzere bu insanların algısını da değiştirip onlara güç vermemiz lazım

Toplantıya katılan Misafirler adları ;Lastik İş Genel Başkanı Alaattin Sarı,Musa Aydın,Rıdvan Kılıçoğlu,Dr.Adnan Demirci (Bursa Artvin Vakfı Başkanı),Ferman Muzaffer,Fezyaz Demirci,Şerafeddin Yavuz,Yüksel Odabaş,Leyla Şenol,Musa Özcan,Şerafeddin Demir,Hasan Basri Başbay,Ahmet Özbay,Cemil Ocak,Ali Tokgöz,Fatih Yıldırım,Şahin Altun,Yüksel Köse,Alper Yazıcı,Gökhan Atılgan…

Haberin Videosu:

İlgili Makaleler