Gündem

Kartepeli 110 kadın, ticarete atıldı

Kartepeli 110 kadın, ticarete atıldı

Kartepe’de açılışı yapılan Hanımeli Pazarı ile ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar, Kartepe Kapalı Pazar alanında her çarşamba el emeği ürünlerini satma imkanı yakaladı

Kartepeli 110 kadın, ticarete atıldı
Kartepeli 110 kadın, ticarete atıldı

Evlerinde ürettikleri gıda, el işi, örme gibi ürünleri değerlendirmek isteyen Kartepe’nin kadınları, yeni bir proje ile ticari hayata atıldı. Kartepe Belediyesi’nin Hanımeli projesi ile harekete geçen 110 kadın, Kartepe Kapalı Pazar alanında ürettiklerini satacak. Her çarşamba ücretsiz olarak kurulan stantlarda satış yapacak olan kadınlar, Başkan Kocaman ve ekibine teşekkür etti. Açılış programına ise Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Nilay Merttürk Şişman, MHP İlçe Başkanı Hayati Dilek, İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Top, AK Parti ilçe kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve Kartepeli vatandaşlar katıldı.

‘EV EKONOMİSİNE KATKI SUNACAKLAR’

Pazarda tezgah açan kadınlar adına konuşan Rabia Çalık, “Kendi el emeklerim sergileme fırsatı bulduğumuz bu stant için Kartepe Belediye Başkanımız Mustafa kocaman ve elif Durmaş’a teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi. Ardından söz alan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Bu hizmeti ilçemize kazandırmanın gururu ve heyecanı yaşıyorum. Başımızın tacı kadınlarımıza, Kartepeli kadınlarımıza hayırlı olsun. Burası gerçekten sınırlarımızın ötesinde bölgemize hizmet edecek kadınlarımız; evde ürettikleri el emeği ve organik ürünlerin satışının yapılacağı bir tesis olacak. Kadınlar burada para kazanacak, ev ekonomisine katkı sağlayacak. Burası bundan sonraki ticari hayatlarının başlangıcı olacak” dedi.

‘FİYATLAR UYGUN OLACAK’

Sözlerini sürdüren Başkan Kocaman, “110 tane ablamız iş yeri açtı diye kabul ediyoruz. Bunun yanında ilerde kurumsal şirketler açacaklarını biliyoruz. Kartepe insanı gerçekten çok özeldir. Bir güzel tarafı da ilçemizin insanlarına hizmet edecek. Ablalarımızın her daim yanında olduk bundan donra da yanında olmaya devam edeceğiz. Hem ablalarımız hem ilçemiz kazanacak. Önce sabırlı olacağız. Soğuk günlerde burada tezgah açmak kolay değil. Fiyatlarımız uygun olacak. En nihayetinde kurumsallaşmış, tutunmuş bir pazar olarak bundan sonra Kartepemiz ve insanlarımıza hizmet edecek inşallah. Burası bizim annemizin, kardeşimizin, ablamızın burası bize emanet. Buraya sahip çalışacağız. Belediyemizle siyasetçimizle buraya sahip çıkacağız” diye konuştu.

19

‘ABLALARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ’

20

Başkan Kocaman son olarak “Ablalarımızın burada tutunmasına destek olacağız. Bu pazarda emeği geçen ablalarımıza, Kartepe Belediyesi Ailesi olarak gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Açılışımızı onurlandıran siyasi parti temsilcilerimiz ve protokolümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kaykamam Altuğ Çağlar ise “Saygıdeğer hanımefendileri ve beyefendileri selamlıyorum. Buradan 30-35 sen öncesine gitmek isterim. Babamız bir serzenişte bulundu. Salonlarımızda hanımefendiler her an misafir gelir diye orayı kilitlerdi. Aman çocuklar girmedin derdi. Yaptığınız emekleri de kapalı alanlarda tutardınız, sandıklarda saklardınız. Şimdi ne kadar güzel ki bu eserlerinizi yaptığınız güzellikleri tüm insanlara sunuyorsunuz. Emeği geçen başkanımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. n Ayşe AYDIN

21

 

GEZDİ: Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve beraberindekiler açılış sonrası pazardaki ürünleri inceledi.

İlgili Makaleler