Son Dakika

Kemer’deki orman yangınında son durum

Bakan Yardımcısı Tiryaki Antalya Kemer'de 2 günü aÅŸkın süredir devam eden orman yangınına iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki'nin konuÅŸmasından bazı satır baÅŸları ÅŸöyle:

"Ä°klim deÄŸiÅŸikliÄŸi nedeniyle son yıllarda son günlerde orman yangınlarının arttığını görüyoruz. 2 günü aÅŸkın bir süredir devam eden bu Kemer’de yangın kontrol altına alınmış olmamakla birlikte aslında arazi koÅŸullarının sarp kayalıklar, derin vadilerden oluÅŸması sebebiyle bugüne kadar yangına karadan müdahale edememiÅŸtir.

Yangınınan baÅŸlamasından 8 dakika sonra teÅŸkilatımız hava araçlarıyla ve karadan gelen arasözlerle olay yerine intikal etmiÅŸ yalnız havadan helikopterle uçakla söndürme çalışmalarına baÅŸlamış bugüne kadar havadan müdahale etmiÅŸtir. Yangın aslında çok büyük bir alanda etkili olmamıştır.

Yangın kontrol altına alınmamış olmakla birlikte kısa bir vadi arasına sıkıştırılmış, etrafı kara araçlarıyla çevrilmiÅŸ hava araçlarıyla da 2 günü aÅŸkın süredir bölge dövülmektedir. YerleÅŸim yerlerini tehdit eden bir durum yoktur. BoÅŸaltılan yerleÅŸim yeri yoktur. Can kaybı çok ÅŸükür oluÅŸmamıştır."

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

Ä°lgili Makaleler