Politika

Kılıçdaroğlu: “85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ağrı gibi bir kentin hala kanalizasyonu doğru dürüst yoksa hala bazı mahallelerine su gitmiyorsa bir sorunumuz var demektir. Şimdi bunlardan birisi kalkıp dedi ki, sandığa gider de oy verirler ve iktidar değişirse sözde darbe oluyormuş. Darbeyi siz yapıyorsunuz. Bu ülke darbelerden çok çekti. Yargıda adalet yok. Adalet, sadece mahkeme salonlarında olmaz. Bir çocuk açsa, o ülkede adaletsizlik var demektir. Bir kişi eğer bir kentin sokaklarında, caddelerinde güler yüzle gezemiyorsa o ülkede bir sorun, adaletsizlik var demektir.

Emine Şen Yaşar’ın hakkını, hukukunu teslim etmezseniz, orada bir adaletsizlik var demektir. Adaleti getireceğim. Yüzmeyi Murat Nehri’nde öğrendim. Eğer bu bereketli topraklarda siz hayvancılığı öldürüyorsanız, hayvancılığı geliştirmek için Güney Amerikalara gidiyorsanız, senin ne işin Güney Amerika’da? Gel Ağrı’nın ovalarını, çalışkan insanlarını gör. Onların ne yaptıklarını biliyorum. Vatandaş için değil, yandaşları için çalışıyor. Beşli çeteler için çalışıyor. Paralarını yurt dışına götürdüler, Ağrılılara sözüm, Türkiye’ye sözüm; kaçırdıkları 418 milyar doları son kuruşuna kadar getireceğim.

Allah’a çok şükür verilmeyecek bir hesabım yoktur. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı kendi internet siteme koydum. Alın teriyle kazandım. Emekli olduktan sonra benim bürokratik hayatımın geçtiği bütün birimleri didik didik ettiler. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim.

Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her evde huzurun, bereketin olduğu bir Türkiye istiyoruz. Türkiye’de malı onlar götürdü, sefaleti vatandaş çekiyor. Malı onlardan alacağız, vatandaşa vereceğiz. Vatandaş, benim başımın üstüne.

Çiftçilere elektriği bedava vereceğim. Beşli çetelere değil, halka çalışacağız. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. 85 milyona hizmet edeceğiz. Hiçbir ayrılık ve gayrılık olmayacak. Herkesin inancına, herkes saygı duyacak. Herkesin kimliği kendi şerefidir ve kendi onurudur. Ben dahi 85 milyon saygı duyacak.”

Hibya Haber Ajansı

19

 

20

21

İlgili Makaleler