Politika

Kılıçdaroğlu: “Hiçbir kadın bu ülkede sahipsiz olmayacak”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Temiz sayfa açacağız. Kardeşliğimiz, dostluğumuz baki olacak. Cumhuriyet kurulduğunda Kırıkkale, entegre savunma sanayiinin merkezi olarak inşa edildi. Silah, top, mermer, ne gerekiyorsa burada yapılıyor. Dolayısıyla Kırıkkale’nin entegre savunma sanayii sistemi olarak inşasında özellikle Kırıkkalelilere seslenmek isterim. Hangi partinin imzası var? Burası küçük bir köydü. Yapan Cumhuriyet Halk Partisi değil miydi? Çünkü burası Anadolu’nun merkezi. Küçük bir köy ama buranın Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için bir savunma sanayiine, entegre bir savunma sanayiine ihtiyacı vardı ve bu yapıldı.

Hiçbir kadın bu ülkede sahipsiz olmayacak. Her kadının sahibi sosyal devlet olacak. Aile destekleri sigortasını getireceğim. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa edeceğim. 

Sahipsiz kalanlardan biri de esnafımız. Esnaf gerçekten çok zor durumda. Biliyorum rahmetli Özal, esnaf için ‘orta direk’ derdi. Orta direk kalmadı. Esnafı perişan ettiler. 

Eğer bu ülkede fakirlik varsa sorumlusu fakir olanda değil, sorumlusu devleti yönetenlerde. Biz onların ne yaptığını biliyoruz. Sizden tek isteğim sandığa gidin, oy kullanın. 

Amerika’nın en pahalı yeri Manhattan Adası’dır. Orada 35 katlı gökdelenler yaptılar. Hollanda’da bunlara ait dünyanın paraları var. Bay Kemal, bunların tamamını biliyor. Son kuruşuna kadar alacağım ve Türkiye’ye getireceğim. Esnafa, çitçiye, emekliye, ev kadınlarına vereceğim. Türkiye zengin bir ülke. Yiye yiye doyamadılar, ona rağmen batıramadılar. Geleceğiz, Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur."

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler