Spor

Kızlarımız Edirne’de şampiyon oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) U16 Yaş Altı Marmara Bölge Şampiyonaları, Kocaeli ve Edirne’de yapıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) U16 Yaş Altı Marmara Bölge Şampiyonaları, Kocaeli ve Edirne’de yapıldı. Kız ve erkek takımlarıyla ilimizi temsil eden Kocaeli Basket Spor Kulübü her iki grupta da şampiyon olarak Anadolu Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.

Kızlarımız Edirne’de şampiyon oldu

Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki şampiyonada Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Yalova’dan katılan 7 takım mücadele etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu
Türkiye Basketbol Federasyonu

TBF U16 Kızlar Marmara Bölgesi kırmızı grup maçları A ve B olarak iki grupta yapılırken A grubunda Mevlüt Salla’nın başkanlığını, Çağdaş Genç’in antrenörlüğünü yaptığı ilimizin temsilcisi Kocaeli Basket Spor Kulübü U16 Kız Takımı grubundaki bütün rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Kocaeli Basket SK Takımı; Kırklareli Babaeskispor’u 85-16, Balıkesir Havran Belediyespor’u 73-33 ve Yalova VİP’i 66-44 yenerek grup şampiyonluğuna ulaştı.

Bu sonuçla Kocaeli Basket SK Kız Takımı 25-29 Mart tarihlerinde iki grup halinde Aydın ve Konya’da yapılacak Anadolu Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Erkekler ilimizde şampiyonluğu vermedi

Kocaeli Basket U16 Erkek Takımı da Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Marmara Bölgesi Kırmızı Grup Şampiyona maçlarında grubundaki zorlu rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Şampiyonaya; Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve ilimizden iki olmak üzere toplam 7 takım katıldı.

19

 

20

Grubunda Tekirdağ İÇ Vakfı TREDAŞ’ı 65-45, Edirne Fatih Sultan Mehmet O.O.’u 65-40 ve Kırklareli Lüleburgaz Akım Koleji’ni 59-44 yendi. Zafer Yıldız ve Uğur Ziya Çelik antrenörlüğündeki Kocaeli Basket SK U16 erkek takımı Eskişehir veya Samsun’da yapılacak Anadolu Şampiyonası’nda ilimizi temsil edecek.

21

Kızlar Edirne’nin tarihi yerlerini gezdiler, unutulmaz anlar yaşadılar

3 gün arka arkaya maçlara çıkan Kocaeli Basket U16 Kız Takımımız maçlardan kalan zaman diliminde ise Edirne’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezmeyi de ihmal etmediler. Profesyonel rehber eşliğinde Sultan II. Bayezit Külliyesi’ni, Türk-Yunan sınırı yakınındaki Edirne Karaağaç tarihi tren garını ve sembolik kara treni, Balkan Savaşlarında kullanılan Hıdırlık Tabyaları mesire alanları, animasyon odaları, maketler, balmumu heykelleri, yaşam alanları, Necmi İğe Evi Etnoğrafya Müzesi düğün kültürü, örf ve adetleri, Rumeli ve Balkan yöresel kıyafetlerini, Edirne çarşısını, Meriç Nehri kıyılarını gezerek unutulmaz anlar yaşadılar.

Sporcularımız ilimiz basketboluna haklı gurur yaşatıyorlar

Kocaeli Basket Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Salla kız ve erkek U16 takımlarının Marmara bölge şampiyonluklarıyla ilgili olarak “Kız ve erkek takımlarımız Marmara Bölgesi kırmızı grubunda başarıyla mücadele ettiler. Kızlarımız Edirne’de erkek sporcularımız ise ilimizde gruplarında şampiyon olarak bizlere ve ilimiz basketbol camiasına haklı bir gurur yaşattılar. Kızlarımız yaptıkları maçlarda dostluk ve kardeşlik ruhu ile rakipleri karşısına çıktılar. Aldıkları sonuçlarla da Anadolu Şampiyonasına gitmeyi elde ettiler. Erkek takımımız ise kendi şehrimizde kendi seyircimiz önünde grup maçlarını yaptılar. Çekişmeli ve heyecanlı geçen maçlar sonunda onlar da şampiyon olarak Anadolu Şampiyonasına gitme vizesini aldılar. Genç sporcularımızın elde ettikleri başarılar ilimizin basketboldaki başarısını ve yerini gösteriyor.

Milli Takım Alt Yapı U14 aday kadrosuna bir sporcumuz seçildi

Kocaeli olarak basketbol potansiyeli ve sporcusu olan bir konumdayız. Gerek bizim kulübümüzden gerek diğer kulüplerimizden çok başarılı ve gelecek vaad eden sporcular çıkartıyoruz. Kulübümüzden yetişen çok sayıda bay ve bayan basketbol profesyonel lig takımlarında forma giyiyorlar. Gelecek dönemlerde de sporcularımızı üst liglerde profesyonel olarak oynarken göreceğimize inanıyoruz. Hatta milli takımımıza bile sporcu verecek konumda olacağız. En son Milli Takım Alt Yapı U14 Takımı aday kadrosuna kampına Duru Ayşe Uçar adlı sporcumuzu gönderdik. Gittiğimiz her şehirde ve karşılaştığımız takımlardan Kocaeli ve Kocaeli Basket SK adını duyduklarını ve bizlerle tanışıp kardeş kulüp olmak, işbirlikleri yapmak, bizlerle ve sporcularımızla tanışmak isteyen kulüp yönetici, antrenör ve sporcularla karşılaşıyoruz. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Sporun özündeki dostluk, kardeşlik ve arkadaşlığı bizler yaşayarak görüyoruz. Sporcularımızın bir çok şehirden ve kulüpten çok sayıda arkadaşları oluyor. Kulüp olarak her yaş grubundan kız ve erkek basketbol takımlarımız parkede mücadele veriyorlar.

Şehrimizin salon ve alt yapı imkanları artarsa başarılar çoğalır

Şehrimizin salon ve antrenman imkanları arttıkça ilimizdeki basketbol takımlarının sayıları ve başarıları da artarak çoğalacaktır. Kendi imkanlarımızla bir yere kadar oluyor. Zaman zaman da Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz’in desteğini alıyoruz. KBB Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ve Gençlik ve Spor Dairesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Son olarak başta bütün sporcularımızı, ailelerini, antrenörlerimizi ve Kocaeli Basketbol camiasını tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diyerek açıklamalarda bulundu.

U18 Takımlarımız Yalova ve Kırklareli’ye gidiyorlar

Diğer taraftan Kocaeli Basket Spor Kulübü U18 takımları 4-8 Mart 2024 tarihlerinde kız takımı Yalova’da erkek takımı da Kırklareli’de yapılacak Marmara Bölge Şampiyonası gruplarında zorlu maçlara çıkacaklar.

Şimdi biz de diyoruz ki;

Haydi gençler, başarı sizinle olsun! Allah yolunuzu açık etsin.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir