Eğitim

Kocaeli Üniversitesi ilklere imza atmaya devam ediyor

Kocaeli Üniversitesi ile Cambridge Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kocaeli Üniversitesi ilklere imza atmaya devam ediyor

Kocaeli Üniversitesi ile Cambridge Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği İngiltere’de, Cambridge Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında Cambridge Üniversitesi araştırma topluluklarından ReachSci ile araştırma ve inovasyon alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir protokol de imzalandı.

Protokol çerçevesinde iki üniversitesi arasında lisansüstü programlarında öğrencilere yönelik mini-PhD programlarının açılması, araştırma ve inovasyon alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı eğitimlerin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 49 ülkede 15 farklı program yürüten ReachSci; Türkiye’den ise ilk defa Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği yapıyor.

İşbirliği kapsamında ise ilk etapta Şubat ayında lisansüstü öğrencilere yönelik mini-doktora programı hayata geçirilecek. Rektör Cantürk, iki üniversite arasında yapılan işbirliğinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, Kocaeli Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi olmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Ziyaret esnasında ayrıca Rektör  Cantürk, dünyada en çok Nobel Ödüllü araştırmacıya sahip Cavendish Laboratuvarı’nı ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

19

20

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir