Güncel

Kocaeli Ãœniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı töreni yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, '14 Mart Tıp Bayramı' kapsamında tören gerçekleştirildi.

Kocaeli Ãœniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı töreni yapıldı

Kocaeli Ãœniversitesi Tıp Fakültesi’nde, ’14 Mart Tıp Bayramı’ kapsamında tören gerçekleÅŸtirildi. Törene; Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan KuÅŸ, SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Ergin, BaÅŸhekim Prof. Dr. Görkem Aksu, akademisyenler ile öğrenciler katılım gösterdi.

Kocaeli Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı töreni yapıldı
Kocaeli Ãœniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı töreni yapıldı

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan törende, öğrenciler adına konuÅŸan Tıp Fakültesi öğrencisi Ezgi MihaltaÅŸ, dünün, bugünün ve yarının doktorları adlı konuÅŸmasında insanın var olduÄŸu günden bu yana hekime ihtiyaç duyduÄŸunu aktardı. “SaÄŸlıklı bireylerin yetiÅŸmesi ve saÄŸlıklı toplumların oluÅŸması her bireyin görevidir.” diyen MihaltaÅŸ, tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan KuÅŸ ise 14 Mart’ın önemine deÄŸindiÄŸi konuÅŸmasında, “14 Mart 1827 yılında Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı Tıp Okulu’nun açılışı ile bir dönüşüm bir Rönesans yaÅŸandı.” dedi. 14 Mart’ı Ä°stanbul Ãœniversitesi 14 Mart amfisinde öğrendiÄŸini söyleyen Dekan Prof. Dr. Alparslan KuÅŸ, 14 Mart kapsamında sadece kutlamalar yapılmadığını özellikle saÄŸlıkta ÅŸiddet konusunda farkındalık çalışmaları da gerçekleÅŸtirdiklerini ve 14 Mart kapsamında bir hafta boyunca çeÅŸitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Toplum saÄŸlığının daim olmasında saÄŸlık hizmetlerinin çok büyük bir yeri olduÄŸunu ve bu hizmetlerin başında da doktorların geldiÄŸini söyleyen Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Doktorluk bir meslekten öte bir yaÅŸam tarzıdır. Bir hastayı iyileÅŸtirmek, ÅŸifa için kapınızı çalan AyÅŸe teyzeyi, Mehmet amcayı iyi edip hayır duasını almanın verdiÄŸi huzuru belki de hiçbir meslekte göremezsiniz.” dedi. Bu sene 30. yılını kutlayan Kocaeli Ãœniversitesi Hastanesi’nin sahip olduÄŸu alt yapı ve kaliteli insan kaynağı ile sadece kentimize deÄŸil, ülkemize ve dünyaya nitelikli saÄŸlık hizmeti sunduÄŸunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Bu durum kentimizin sadece sanayi deÄŸil, aynı zamanda saÄŸlık sektöründe de markalaÅŸmasının önünü açmaktadır. Bu markalaÅŸmanın en büyük mimarları da siz deÄŸerli doktorlarımızsınız. Bu nedenle hepinize hem bir hekim hem de rektörünüz olarak teÅŸekkür ediyorum. Tüm doktorlarımızın ve saÄŸlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Açılış konuÅŸmaları ardından, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen masa tenisi turnuvası ile logo yarışması kazananlarına ödülleri takdim edildi. Tören kapsamında Tıp Fakültesi Öğretim Ãœyesi Doç. Dr. Aslıhan Akpınar “Cumhuriyetten Bu Yana Ä°zmit’te SaÄŸlık KuruluÅŸları” adlı bir sunum gerçekleÅŸtirdi. 14 Mart Tıp Bayramı töreni, Müzik Kulübü’nün düzenlediÄŸi konser ardından sona erdi.

Kocaeli Ãœniversitesi

19

20

21

Ä°lgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir