Güncel

Kocaelispor’dan Özür Dileyerek Hukuki Süreci Başlattı!

Kocaelispor’u Kapanönü Çarşısı’nda ağırladıkları yemek davetinin ardından hesabın kulübe ödetilmesi üzerine tepki gösteren İKM Başkanı Murat Öztürk,

Kocaelispor’u Kapanönü Çarşısı’nda ağırladıkları yemek davetinin ardından hesabın kulübe ödetilmesi üzerine tepki gösteren İKM Başkanı Murat Öztürk, yaşanan olaydan dolayı Kocaelispor’dan özür diledi. Öztürk, lokanta sahibinin kendilerine fatura kesmeden 23 bin TL istediğini ve ödeme yapmazlarsa haber yaptıracağına dair tehdit savurduğunu iddia etti. “Beni ve İKM’yi kimse tehdit edemez” diyen Öztürk, hukuki süreci başlatacaklarını duyurdu.

Öztürk, İzmit Sertçetin Kafe’de düzenlediği basın toplantısında, Kocaelispor’un kentin markası olduğunu ve bu olayın kulüple ilgisi olmadığını vurguladı. “Bu olayın Kocaelispor’a dönüşmesi bizi çok üzdü. Rakamlar çok büyük paralar da değil, biz esnaf olarak esnafımızın savunamazsak bu bizi çok üzer.” dedi.

Öztürk, yemek daveti sürecini şöyle anlattı: “Biz Kocaelispor’la Cumartesi günü görüştük yemek daveti üzerine, mutlu oldular, olur dediler. Sonra Kapanönü’ne giderek esnaf büyüğümüz. Kocaeli Et Pazarı sahibi Osman Kuyu’ya dediki, en eski esnaf hangisiyse, biz de orada verelim yemeği dedik. Neyse gittik, 50 kişiye yemek verdik daha da dağıtalım mı dedi? Tabiki dağıtın dedim. Kocaelispor gittikten sonra biz de dağıldık. Pazar günü de esnaf kapalı. 15 bin lira ile anlaştık ama kalkıpta benden 23 bin lira istediler. Barkın beye 15 bin lira üzerine anlaştığımız söyledim, bana bu parayı vermezseniz haber yaptırırım deyip, beni tehdit etti.”

Öztürk, bu davranışın ardında siyasi bir amaç olduğunu da duyduğunu belirterek, “Kocaelispor’un siyasetle bir ilgisi yoktur. Benim anam belli, babam belli, oturduğum yer belli, beni hiçkimse tehdit edemez. İKM’yi hiçkimse tehdit edemez.” diye konuştu.

Öztürk, hukuki süreci de başlatacaklarını açıklayarak, “Bu olayın buralara gelmesini istemezdik, Kocaelispor’dan özür dileriz. Kocaelispor üzerinden bu konu üzerinden siyaseten bir şeyler yapıldığını da duyduk, bunlar hiç hoş değil. Bununla ilgili hukuki süreci de yarın başlatacağız. Gerekirse telefon konuşmasını da talep edip çıkartacağız.” dedi.

Öztürk, parayı kulübün hesabına attıklarını söyleyerek, “Biz 23 bin lirayı ödeyemeyecek bir esnafta, dernekte değiliz, Hikmet Erenkaya’sından Faruk Mamik’inden tutundan da nice isim destek verdi zaten. Kocaelispor’un ödediği parayı hesaplarına tekrar yatırdık. Kocaelispor’un da Engin Koyun’un da bu olayla ilgisi yok. Kocaelispor’dan özür dileriz.” ifadelerini kullandı.

19

20

21

İlgili Makaleler