Spor

Kocaelispor’umuzun ve taraftarımızın yanındayız!

Kanko, Kocaelispor’a Uygulanan Deplasman Yasağını Meclis Genel Kuruluna Taşıdı!

Kanko, Kocaelispor’a Uygulanan Deplasman Yasağını Meclis Genel Kuruluna Taşıdı!

Kocaelispor’umuzun ve taraftarımızın yanındayız!

“Kocaelispor taraftarımızın deplasmana gitmesi en doğal hakkıdır, yasaklarla bu hakkı kimse taraftarın elinden almamalıdır!” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 04.11.2023 tarihinde Göztepe-Kocaelispor arasında oynayacak olan müsabakaya Kocaelispor taraftarının gitmemesi yönünde alına kararı eleştirdi.

“Trendyol 1. Lig’de mücadele eden ve Süper Lig’e çıkmayı hedefleyen Kocaelispor’umuza yönelik deplasman yasağı konulması taraftarı olduğu gibi bizleri de üzmüştür. Zorlu ekonomik koşullara rağmen taraftarının destekleri sayesinde ayakta kalmaya çalışan Kocaelispor gibi anadolu kulüplerimize yönelik yıldırma ve yasaklamalar kabul edilebilir değildir.” diyen Kanko, Kocaelispor taraftarına uygulanan deplasman yasalığıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Hodri Meydan Grubu” dediğimiz taraftar grubunun gündeme taşıdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum. 1. Lig’de mücadele eden Kocaelispor bu hafta İzmir temsilcilerinden Göztepe’yle karşılaşacak ancak geçtiğimiz haftalarda İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla Kocaelispor-Göztepe müsabakasına deplasman yasağı getirilmiştir. Başarıları sayesinde 1. Lig’e yükselen Kocaelispor ve taraftarı, bugünleri büyük bir heyecanla beklemiş, bugün de takımlarıyla birlikte il il, yöre yöre, gece gündüz, kar kış demeden özlemiş olduğu deplasman yolculuklarına devam etme iradesine sahip olmak istemektedirler. İşte, tam da böyle bir dönemde İzmir İl Spor Güvenlik Kurulunun mesnetsiz kararının takdirini de Türk sporu kamuoyuna bırakıyorum. Birçok köklü Anadolu kulübünün çeşitli taraftar kulüpleri desteğiyle ayakta kalmaya çalıştığı şu günlerde, çeşitli engellerle yıldırılan taraftar grupları uygulanan yasaklar karşısında takımlarından ayrı kalarak Türk futbolunu seyirci zevkinden alıkoymuş ve mahrum bırakmıştır.

Şu anda Kocaelispor’da futbol oynamış olan bir vekilimiz de var, MHP’de Sayın Saffet Sancaklı var. Futbol müsabakalarının seyirciyle coşku içinde geçmesinin sadece İstanbul takımlarının hakkının olmadığını, tüm Anadolu takımlarının hakkı olduğunu belirtiyor, yöneticileri bu karardan dönmeye davet ediyoruz” dedi.

19

20

21

İlgili Makaleler